Berta Sándor

Online toboroz az amerikai tengerész­gyalogság

Az amerikai közösségi oldalak jelentőségét jól mutatja, hogy már az amerikai tengerészgyalogság is felfedezte magának ezeket. A MySpace.com-on az United States Marine Corps (USMC) eddig már 12 000 "rajongót" szerzett.

Képek, sör és bikiniben pózoló lányok - összesen ennyi a közös az Atlantic City-ben található Tun Tavern bár és a MySpace.com között. Ja és talán még annyi, hogy mindkét hely lassan már hivatalosan is az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága toborzóhelyének számít.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Tun Tavern az amerikai tengerészgyalogság szülőhelye. Az első tengerészgyalogosok 1775-ben vonultak be - azóta is megünneplik minden év november 10-én az első sorozás évfordulóját. Akkoriban a toborzáshoz elég volt néhány üveg hideg sört kiosztani. Napjainkban azonban az amerikai tengerészgyalogság is minden lehetséges módszert bevet, hogy újoncokat szerezzen. Idén február óta az US Marines saját profilt üzemeltet a MySpace.com-on. A cél a 17 és a 24 év közötti fiatalemberek megszólítása - az akció sikerét bizonyítja, hogy az amerikai tengerészgyalogság máris 12 000 rajongóra tett szert. A Contact a Recruiter menüpont segítségével eddig az elmúlt öt hónapban 430 érdeklődő jelentkezett, közülük az előzetes teszteken 170-en feleltek meg. Ez a szám kevés, azonban még így is sikernek számít.

Szakértők szerint azonban a cél nem is maga a toborzás, hanem egy jó imázs felépítése az állampolgárok felé. Van itt minden, egyenruhás férfiakat és nőket mutató videók, sajtóanyagok, szinte minden részletre kiterjedő technikai információk. "A fiatalok szeretnek mindent a technika szemszögéből nézni és ez most egy jó alkalom arra, hogy megmutassuk nekik, hogyan is működik az amerikai tengerészgyalogság" - mondta a toborzásban résztvevő egyik tengerészgyalogos, Brian Lancioni.

Ahogy a mondás is tartja: a cél szentesíti az eszközt - kiváncsian várjuk, hogyan alakul az internetes toborzás ügye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #54
    Interju volt az ami kiskatonaval, ott ult a tankban. Azt hiszem 1massal csinaltak, nem is riporterrel. Sok egyebb felvetel kozt talaltam, amiket ok vettek fel, vmi (sztuk )latvanyosnak itelt akcioban. Helyettem sem kell meghalnia senkinek! Sot! Gondolkozz 1 picit, miert is kell barkinek meghalnia ? Mik is az indokok ? Eppeszu ember nem akar gyilkolni! Es senki sem halna meg, es nem volnanak idiota diktatorok sem, ha nem volna hozzajuk "kiszolgaloszemelyzet".
  • sp00n #53
    persze itt EUban ugyis csak az jut el az emberekig, hogy retardaltak vannak a hadseregben. Nem azt mondom, hogy nincsenek (mindenhol vannak...), de a tobbseg a sokkal nagyobb tobbseg nem az, de annak itt nem lenne eladhato hir erteke, igy kimarad, es sajnos ez a velemnyeken meg is latszik...
  • sp00n #52
    te mirol beszelsz ?:P
  • sp00n #51
    igen arrol, az Al-Kaida ellen volt tuzharc Szpera faluban... persze itthon biztos csak arrol szamoltak be hogy a burn baby-re irtottak a buszra varokat (direkt sarkitas mielott belekotne par ertelmiseg)
  • sp00n #50
    jah, hat igen konnyebb ha mas hal meg helyetted...
  • haxoror #49
    Jah, ráadásul a saját embereik lőtték le, szívás.
  • haxoror #48
    A Tillmann gyereknek se kellet volna belépnie, kurva jól megvolt nélküli is az amerikai hadsereg.
    De ő azért tök fölöslegesen belépett és ahelyett hogy most a családját vagy alapítványokat segítenie egy csomó a sportolásból nyert pénzzel inkább lelövette magát a világ másik felén hogy a Bush klánnak végre biztonságos legyen a Kaszpi-tengeri olajvezetéke.

    :)
  • etnies #47
    Arról a focistáról van szó aki meg is halt Irakban?
  • uniu #46
    Tenyleg hulye aki a foci karrierjet otthagyja, es kimegy inkabb kilyukasztani a boret.(bar lehet, h ez csak vmi propagandafogas volt...)
    Spoon: szep amiket irkalsz, de valoban csak gettotoltelekek mennek ki Irakba, meg akinek nincs ki a 4 kereke... Mert "szep dolog" egy ambrams-bol a "burn baby burn" zenere irtani az irakiakat(ezt egy katona srac mondta 1 interjuban), de amikor visszalonek mar nem olyan vicces a helyzet. Van 1-2 oldal ahol az irakiak felvettek, ahogy az orvloveszeik lelovik az amikat. pl kivancsi lennek, hogy a "patriotasagod" es a "magyarsagtudatod" hova lenne amikor a melleny alatt szetlovig a gerinced a veseddel 1utt, es amikor 10-15 ev mulva beno a fejed lagya, meg a toloszek mindig megmarad...
  • sp00n #45
    hat igen :) ezek utan nem tudom, meg mert lepodom meg a csodas kommenteken :)) nekem tetszik MOn, csak sajnos ez alap problema, es ezek szerint itt csak plakatokon hangoztatjak, hogy ki mekkora magyar :) mikor kellene akkor biztos mindeki csondben ulne :))