54
 • uniu
  #54
  Interju volt az ami kiskatonaval, ott ult a tankban. Azt hiszem 1massal csinaltak, nem is riporterrel. Sok egyebb felvetel kozt talaltam, amiket ok vettek fel, vmi (sztuk )latvanyosnak itelt akcioban. Helyettem sem kell meghalnia senkinek! Sot! Gondolkozz 1 picit, miert is kell barkinek meghalnia ? Mik is az indokok ? Eppeszu ember nem akar gyilkolni! Es senki sem halna meg, es nem volnanak idiota diktatorok sem, ha nem volna hozzajuk "kiszolgaloszemelyzet".
 • sp00n
  #53
  persze itt EUban ugyis csak az jut el az emberekig, hogy retardaltak vannak a hadseregben. Nem azt mondom, hogy nincsenek (mindenhol vannak...), de a tobbseg a sokkal nagyobb tobbseg nem az, de annak itt nem lenne eladhato hir erteke, igy kimarad, es sajnos ez a velemnyeken meg is latszik...
 • sp00n
  #52
  te mirol beszelsz ?:P
 • sp00n
  #51
  igen arrol, az Al-Kaida ellen volt tuzharc Szpera faluban... persze itthon biztos csak arrol szamoltak be hogy a burn baby-re irtottak a buszra varokat (direkt sarkitas mielott belekotne par ertelmiseg)
 • sp00n
  #50
  jah, hat igen konnyebb ha mas hal meg helyetted...
 • haxoror
  #49
  Jah, ráadásul a saját embereik lőtték le, szívás.
 • haxoror
  #48
  A Tillmann gyereknek se kellet volna belépnie, kurva jól megvolt nélküli is az amerikai hadsereg.
  De ő azért tök fölöslegesen belépett és ahelyett hogy most a családját vagy alapítványokat segítenie egy csomó a sportolásból nyert pénzzel inkább lelövette magát a világ másik felén hogy a Bush klánnak végre biztonságos legyen a Kaszpi-tengeri olajvezetéke.

  :)
 • etnies
  #47
  Arról a focistáról van szó aki meg is halt Irakban?
 • uniu
  #46
  Tenyleg hulye aki a foci karrierjet otthagyja, es kimegy inkabb kilyukasztani a boret.(bar lehet, h ez csak vmi propagandafogas volt...)
  Spoon: szep amiket irkalsz, de valoban csak gettotoltelekek mennek ki Irakba, meg akinek nincs ki a 4 kereke... Mert "szep dolog" egy ambrams-bol a "burn baby burn" zenere irtani az irakiakat(ezt egy katona srac mondta 1 interjuban), de amikor visszalonek mar nem olyan vicces a helyzet. Van 1-2 oldal ahol az irakiak felvettek, ahogy az orvloveszeik lelovik az amikat. pl kivancsi lennek, hogy a "patriotasagod" es a "magyarsagtudatod" hova lenne amikor a melleny alatt szetlovig a gerinced a veseddel 1utt, es amikor 10-15 ev mulva beno a fejed lagya, meg a toloszek mindig megmarad...
 • sp00n
  #45
  hat igen :) ezek utan nem tudom, meg mert lepodom meg a csodas kommenteken :)) nekem tetszik MOn, csak sajnos ez alap problema, es ezek szerint itt csak plakatokon hangoztatjak, hogy ki mekkora magyar :) mikor kellene akkor biztos mindeki csondben ulne :))
 • xj700t
  #44
  Így van! Olyat is megtudnak rólad, amit még te sem tudsz magadról.

  Aki ki akar menni "nyaralni" az 2800m/cooper alatt el se induljon.

 • haxoror
  #43
  Ez a fickó nem patrióta hanem csak simán hülye.
  Ha nem tetszik MOn akkor húzzál ki usaba.
 • sp00n
  #42
  igazad van, felreirtam 1x is 9/11-et akartam :) 2x nem 23ezerert hanem 18ezerert allt be, es 3,6millio dollaros szerzodesre mondot nem-et. Kulonben Pat Tillmann-rol van szo aki az Arizona Cardinals védőjátékosaka volt az NFLbe... de itt MOn sajnos itt kezdodnek a problemak, mikor alap tenyeket nem akarnak az emberek elfogadni :(
 • Laci73
  #41
  Haxoror: Tengerészgyalogosnak vagy szárazföldi állományba - prózaibb fogalmazásban: katonának - egyre gyakrabban vesznek fel főképp a latin-amerikai térségből jelentkezőket. Ezek a fiatalok így nem amerikai állampolgárok, főképp jamaicai, mexikói vagy más, a kilátástalan szegénység elől bevándorolni szándékozó személyek. Ők húsz-huszonöt év szolgálati idő letöltése után megkaphatják az amerikai állampolgárságot. Úgy gondolják érdemes (!)
  Amúgy a közönséges katonai szolgálathoz semmilyen iskolázottság nem kell, mindössze jó egészség, erőnlét, némi angoltudás, beleértve az írás-olvasás és a számolás képességét. Az amerikai fiatalok nem tolonganak a seregbe: egy időben "divat" volt a nagyvárosi slum-okból (nyomornegyedekből) vagy a leépülő ipari/bányászvárosokból kihalászni a fiatalokat - jellemző az égető hiányra a nők (!) felvétele is a seregbe - de az afganisztáni és iraki események igencsak visszavetették az amúgy is gyér "keresletet". A katonák pedig egyre többen kellenek, és szomorú módon egyre fogynak, a bejelentett béke és rend ellenére.

  Spoon: Az USA hadseregét a technika emelte fel. Valóban, a lopakodókat nem fogják jamaikai analfabéták és gettókból jött ex-drogdealerek vezetni (no, csúnyát mondok, de a pilóták között csak a filmeken van fekete) Ám ahogy egy cégnél is elkél a piszkos munkára a segédmunka-erő, úgy kellenek a seregbe járőrök és rohamosztagosok is.

  Etnies: Lehet élni egy lábbal is, ki állítja hogy nem?
 • haxoror
  #40
  lol aha, persze...
 • sp00n
  #39
  az amerikai hadseregben sincsen maskent... nem tudom mert gondoljatok ugy ,hogy a vilag egyik legfejlettebb es legkepzettebb hadserege idiotakbol es sikhulyekbol all... es igen is vanak ott patriotak, szept 9.-e utan volt olyan hires footballista aki a millios karierjet hagyta ott es allt be a seregbe... evi 23e$-ert
 • sp00n
  #38
  A legioba abszolut nem lehet csak ugy bekerulni... 1970ig szinte barki mehetett (akkoriban meg kellet golyofogonak). Most viszont mielott oda mennel mar leinformalnak teged a sajad hazadban. A BM pedig mindent kiad rolad, mire oda mesz Marseilles-be ugy ismernek mar, mint a tenyeruket...
 • etnies
  #37
  Nem úgy gondoltam hogy csak így snassz felvesznek e hanem hogy elég e a züldkártya vagy állampolgárnak kell e lenni.
  Az angol nyelvtusáomon van még mit csiszolni de meg tudom értetni magam angolul.De nem úgy mennék ki hogy egyből a tengerészgyalogság hanem először melózzni vagy tanulni 1 ideig kinnt és amikor már vágom majdnem perfectül az angolt akkor adni be ajelentkezést.
 • haxoror
  #36
  Ha amerikai állampolgár lennél könnyű dolgod lenne mert most hogy szét van szórva a hadseregük a világba rengeteg újoncra van szükségük, szinte mindenkit felvesznek aki nem nyomorék vagy nem teljesen szellemi fogyatékos.

  Azt viszont megnézném hogy az usa hadseregbe egy full idegen ország állampolgárát felveszik-e, kb annyi lehet az esélye mintha a Magyar Honvédség felvenne egy kongói vagy szudáni csávót

  Egyáltalán tudsz angolul?
 • kev
  #35
  "Állitolag ki mentek poénbol nyaralás képen légiosdidt jáccani 2 hétre :D"

  Menj te is oda "játszani" és majd meséld el nekünk mennyire jól szorakoztál ott.
 • etnies
  #34
  akkor te vszinű tudod hogy mi kell ahhoz kinnt lehessen vki tengerészgyalogos ha nem amcsi állampolgár.légyszi írd már meg
  köszi
 • CSOCSO
  #33
  amcsiban a tv minden nap lathato ilyen kedvcsinalo toborzo videok a katonasagtol.. es meg kell hagyni nagyon kiralysagosak! en is gondolkozdtam rajtuk... csak amitt nem mentem mert nincs kedvem bush elo pajzshadjarataban reszt vennem... ha ertitek mire gondolok
 • etnies
  #32
  Senki se állította hogy hawaii dizsi a tengerészgyalogság,de nem arra kell állandóan gondolni hogy te lezsel ott a 4 állarcos előtt,benne van a pakliban de nem ennek kell a szemeid előtt lebegnie,mert akkor úgy se tudod jól ellátni a feladatod és akkor valószinűbb hogy tényleg odakerülsz
 • Rosco
  #31
  Hát nem tudom... szerintem nem olyan hawaii dizsi napfény most beállni tengerészgyalogosnak, meg légiósnak. Észre se veszi az ember, aztán ott viríthat narancssárga ruhában, egy videókamera előtt 4 álarcos faszi előtt térdelve... ajánlom a katonásdira vágyóknak az ogrish.com ide vonatkozó csecsen, afganisztáni és iraki videóit.
 • etnies
  #30
  Ha jól tudom még a felderítők az"elit"magyarországon,de vhol olvastam hogy alakulóban van 1 elit alakulat,ha jól emléxem vmi 150 főt emlegettek de már épp ideje lenne felmutatnunk vmit ezen a téren is.
 • Zenty
  #29
  Azt kihagytam a végén egy páran lehet én is ki megyek majd egyszer haverokal ha téleg simán igy lehet probázni :D
 • Zenty
  #28
  Aha és magyaroknál valami valami elitebb alakulat? :D
  Gondolom nem olyna szintü mint mondjjuk zöld sapkások ,de közelitő?
  Ha jól rémlik ,hogy nálunk a felderitők a legg speciálabb vagy annál van jobb itthon?

  Egyébként legióba nem csak a sivatag van ,akinek mázlija van mehet dzsungel melleti rakéta bázist örizni, ahol mindig nyugi van!( persze gondolom ott túl jelentkezés lehet) :D
  Felvételi állitolag elég könnyü leginkáb az egézségügyin kell átmenni aztán go!
  Ha jól rémlik egy nem régi hírbe volt,hogy már lágyitottak az egészen ,hogy 2 hetes proba idődt adnak az elején ,hogy megtapasztald milyen kiképzés meg milyen az egész. És ha nem teccik mehecc, nem kell kötni 5 éves szerzödést azzonal.
  Állitolag ki mentek poénbol nyaralás képen légiosdidt jáccani 2 hétre :D
 • etnies
  #27
  ha beadod a jelentkezésed akkor pár hét múlva elküldenek felvéteéire(erőnléti+pszichológia+egészségügyi)
  ha itt emgfelelsz akkor utánna ha mázlid van nemsoká mehetsz kiképzésre.
 • kev
  #26
  Képzést - tanfolyam - biztos kapnak a jelenkezők (a honvédségen belül).
 • etnies
  #25
  De jobb lenne először beadnom a tiszthelyettes képzőbe csak oda nagyon esélytelen hogy felvegyenek.
  mocskos sokan jelentkeznek és amikor beadtam semmi olyan szak nem indult ami érdekelt.
 • etnies
  #24
  Először mindenféleképpen ide akarom beadni.amúgy még a középiskolai végzettésg se feltétel(de előny)milyen tanfolyamra gondolsz?
 • kev
  #23
  Szerintem először próbáld a Magyar honvédséget. min. középiskolai végzettség + tanfolyam kell.
 • etnies
  #22
  hát a légió az a hely ehhova nem mennék.én is úgy tudom hogy csak oda lehet bekerülni büntetett előélettel.
 • etnies
  #21
  Azt nem tudod hogy az amerikai tengerészgyalogsághoz bekerülhet nem állampogár is?
  vagy elég a zöldkártya is?
 • etnies
  #20
  a honvédségnél állítólag így is túljeletnkezés van,ahhoz hogy vki határőr legyen mindenféleképpen el kell végezni a 2 éves sulit.
 • kev
  #19
  Aztán ugye van még a Légió. Itt is állandó felvétel van, mert fogynak az emberek..
  Nehéz bekerülni és mégnehezebb kikerülni. Ez az egyedüli katonai szervezet (tudtommal) ahova büntetett előélettel is be lehet kerülni. Vannak köztük bünözők, elitéltek, akik a felelösségre vonás elől menekülnek a légióba. A bázisuk : Afrika -Dzsibuti. Az elit légió (rep2 ejtöernyős): Korzika szigetén van.
 • kev
  #18
  Igen. A toborzás amúgy az Usa szegény részein a leghatásosabb. A diszegyenruhás, jóképü toborzó tisztek végigjárják ezeket a kerületeket és beszervezik a lézengő fiatalokat : sok pénz, csinos lányok és hasonló igéretekkel.

  A mostani Magyar viszonyokat nem ismerem, de mivel sem a határörség sem a honvédség nem nagyon reklámozza magát, ezért szerintem ott már megvan a létszám.
 • etnies
  #17
  Azt nem állítom hogy nincsennek köztöük olyanok is akiket te mondasz,de a többség kétlem hogy az lenne.
  "Őszintén, ki akar a hadseregbe menni?"
  ÉN és nem azért mert nem lenne lehetőségem máshova menni hanem azért mert azt szeretném csinálni.Abban is igazad van hogy amerikában azért mennek sokan katonának mert úgy legalább ki tudnak tőrni,tudnka vmit kezdeni az életükkel,és nem gettóban megdögleni.(jó pénz,világot látnak és nem utólsó sorban kalad és kihívás)és ezárt még nem kell leírni a tengerészgyalogságot.ugyanolyan jól képzett katonák mint más olyan szinte levő orszég katonái.sőőőt...
 • kev
  #16
  Nem egészen.
  A Magyar honvédség és a határőrség két külön katonai szervezet. A hadügyminiszérium alá taroznak, de tevékenységi körük más.

  Ugyanez igaz az amcsikra is, csak ott bonyolultabb, mert a 2 fő gyalogos haderő tovább specializálódhat.

  Army > Zöldsapkás (elit ejtőernyős osztag)
  Marines > Fóka (elit vizi osztag)

  vannak még a Rangerek, Delta Force stb.


 • Morden23
  #15
  A "tisztelet" részét nem tudom értelmezni.

  Olyan jól szűrnek, hogy minden lowlife bekerülhet, a fűszívó gettónégertől a trigger-happy oregoni paraszt fiáig.
  A 430-ból azért csak 170-et vesznek fel, mert a maradék valószínűleg nem lenne "jó alapanyag" (erős viselkedési problémák, pszichózis különböző fajtái, önérdekek, vagy csak szimplán retardált).

  Őszintén, ki akar a hadseregbe menni? Akinek nincsen másra lehetősége (ami a jobbik fajta), és aki konkrétan hadi-buzi (ez a rosszabb).

  Itt most a "hivatásosokat" nem is vettem bele, úgyhogy könyörgöm, senki ne jöjjön a patriotizmussal.