Berta Sándor

Windows Media Player 11 - első bétaverzió

Az új médialejátszó elsősorban elegáns külsejében tér el elődjeitől, de a segítségével az eddiginél egyszerűbben rendszerezhetjük majd a számítógépünkön lévő zenei fájlokat is.

A Media Player 11-es változatának a telepítése előtt a program megvizsgálja, hogy jogtiszta-e a PC-n lévő Windows XP. Amennyiben a Microsoft eredetiséget vizsgáló eljárása (Windows Genuine Advantage) másolt XP-t talál a merevlemezen megtagadja a 23 MB-os telepítőprogram futtatását.

Választható expressz és egyedi telepítés, utóbbinál mi állíthatjuk be, hogy mely összetevők települjenek fel számítógépünkre. Később dönthetünk az adatvédelmi opciókról, például, hogy töltsön-e le a Media Player információkat a PC-nken lévő zeneszámokhoz, valamint az is, hogy mely fájlformátumokhoz rendeljük hozzá a szoftvert. Az első, ami a telepítés után azonnal szembetűnik, hogy a Media Player 11 külsejében teljes mértékben hasonlít a Vista felhasználói felületére. A program az előző verziókhoz képest rendezettebbnek, letisztultabbnak tűnik.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az új változatnál kiemelt szerepet kapott a hordozható zenei lejátszók támogatása. Ennek köszönhető, hogy a szinkronizáció során egy külön információs ablak jelenik meg, amelyből leolvashatjuk a legfontosabb adatokat, például a csatlakoztatott készülék tárolókapacitását, a szabad hely arányát. Újdonság, hogy a lejátszó lehetővé teszi a másolásvédett zenei tartalmak és videók átkonvertálását is. Változtattak a fájlok rendszerezhetőségén is, sokkal áttekinthetőbb lett ez a folyamat és a szöveges információk helyett előtérbe kerültek például a borítók. Amennyiben nincs egy albumhoz borító, akkor mi magunk kereshetünk és fűzhetünk hozzá egy saját borítót vagy képet.

Újdonság a keresőfunkció, amelynek a segítségével könnyen megtalálhatók a kiválasztott előadó dalai vagy egyetlen zeneszám is. Ezenkívül az eddiginél egyszerűbben hozhatunk létre lejátszási listákat is és ezeket is tetszés szerint rendszerezhetjük. A Windows Media Player 11 elboldogul az internetes zenei streamekkel vagy a nagy felbontású videókkal is. Az új lejátszó bétaverziója jelenleg angol, német, francia, olasz, arab, kínai, dán, norvég, finn, svéd és holland nyelven érhető el a Microsoft letöltési központjában.

Az új szoftver megjelenésével egyidőben indította el zenei letöltő szolgáltatását az MTV. Az URGE-t az amerikai felhasználók közvetlenül a Media Playerből is elérhetik. 9,95 dollárért bárki letöltheti a WMA formátumú fájlokat, azonban nem másolhatja át őket a hordozható zenelejátszójára. Aki azonban a 14,95 dolláros csomagot választja, az szabadon letöltheti és másolhatja a letöltött zeneszámokat. Egyetlen fájl letöltése 99 centbe kerül. Az új előfizetők két hétig ingyen tesztelhetik a szolgáltatást. Az URGE szolgáltatásait jelenleg azonban csak az amerikai felhasználók vehetik igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cévitamin #99
    egyébként zenehallgatásra legjobb a winamp, filmre meg a media player 11 vagy a classic. egyébként geciség, hogy eredetiséget is ellenőriz a telepítő újabban. persze van olyan is, ami nem.
  • BiroAndras #98
    Nekem eltűnik pár másodperc után. Nem hagytad rajta az egeret?
  • tom235 #97
    sziasztok
    letöltöttem a media player 11 est. az lenne a problémám, hogy teljes képernyős módban nem tűnnek el a vezérlőelemek. valaki meg tudja mondani, hogy hogy kellene levenni?
  • Tercsd #96
    Én WMP párti vagyok, ügyhogy megnézem a bétát, mer' má unom 10 designját.

    Nekem amúgy a Winampból volt elegem, mégsem fikázom.
  • fapapi #95
    Nem nagyon érint a 11 es verzió sem még minig jobbnak tarom hogy legyen egy két pici progtam amivel zenét vagy videót tudok nézni.

  • Morden23 #94
    Nem kell szemész, elbasztam. Természetesen nem neked szólt.
  • HuAn82 #93
    Ezt szerintem mellé nyomtad. Ajánljak egy szemészt?
  • Morden23 #92
    Az igénytelen zsíroshajú és a rocker között nemigen van összefüggés. Ne általánosítsunk.
    Ha jártál már elég szórakozóhelyen, akkor tudhatod, hogy nem unikum, ha valaki "diszkós" vagy akármi, és igényetelen + zsíroshajú... vagy repper. Vagy metálos. Vagy bármi... sorry az OFFért.
  • DjDano #91
    te biztos valami igénytelen zsíroshajú rocker vagy :DD
  • Morden23 #90
    Attól, hogy valakinek több pénze van, mint neked, az sem azt nem jelenti, hogy apuci tartja el, sem azt, hogy büdös neki a meló. Mondjuk a Tiesto-t én sem szeretem :)

    Ha neki megéri fejleszteni a gépét, és nem akar kompromisszumokat kötni (nem annyira ilyen-olyan, de nem eszi a procit-memóriát, stb.) akkor ki áll az útjába?
    Arról meg tényleg nem beszélve, hogy ha nem csak videót nézel a gépeden, vagy szövegszerkesztesz, akkor kutya f*sza az 1G RAM. Mint ahogyan előttem már hozzáfűzték a kép/videoedit-ezésnél minden zabálja a memóriát meg a processzort. Még egy Corelnél meg Photoshopnál akkora nagy baj nincsen, mert ott még ügyeskedhetsz, de egy Premiere simán lefagy, ha nagyon basztatod. Arról nem is beszélve, ha esetleg Cg-zel, és egy LightWave render alatt próbálod túlhúzni a memóriádat, vagy a procidat. Olyan szép fagyásokat produkál, hogy öröm nézni.
    Ilyenkor mi marad? Go shopping...