SG.hu

Rekordnyereség a Sony Ericssonnál

A Sony Ericsson rekordméretű szállításokról, árbevételről és nyereségről számol be 2005 utolsó pénzügyi negyedévében.

A leszállított egységek száma a negyedévben elérte a 16,1 milliót. Ez 28%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest, és 17%-os növekedést mutat az előző negyedévi adatokhoz képest. Ez az adat összhangban van a negyedéves piaci növekedéssel. A negyedév árbevétele 2310 millió euró volt, ami egy év alatt 15%-os növekedést jelent. Az adózás előtti eredmény 206 millió euró, a nettó eredmény pedig 144 millió euró volt, ez egy év alatt 66, illetve 89 millió eurós növekedésnek felel meg.


A negyedik negyedévben rendkívül erős növekedés volt tapasztalható az előző negyedévvel összehasonlítva. Ugyanez jellemezte a Sony Ericsson teljesítményét is, hiszen a cég rekordot ért el az értékesített mennyiség, az árbevétel és a nettó eredmény tekintetében. A képkezelő és zenei termék kategóriában egyaránt sikeres készülék bevezetések következtében 2005 második féléve különösen eredményes volt. A vállalat számára az év fontos momentuma volt a Walkman márkajelzésű zenetelefonok (a W800, a W600, a W550 és a W900) világsikere. A társaság augusztusban szállította le az első nagy mennyiséget, az év folyamán pedig összesen 3 millió Walkman telefont adott el.

"Ez a negyedév ismét kedvező volt a Sony Ericsson számára, és lehetővé tette, hogy nagy lendülettel fejezzük be az évet. Már látjuk a korábban a kutatás-fejlesztésbe eszközölt beruházásaink eredményét, hiszen ennek köszönhetően bővíthettük termékválasztékunkat, és új termékeink, például a Walkman telefoncsalád, igen sikeresek lettek a fogyasztók körében. Mindeközben 2005-ben a Sony Ericsson márkanév fejlesztésére szánt beruházásaink egyre biztosabbá teszik piaci pozíciónkat" - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép kelet európai igazgatója.

"A negyedik negyedévben továbbra is izgalmas, új termékek megjelenését jelenthettük be többféle árkategóriában: a felsőkategóriás 3G termékektől (pl. az új W900 3G Walkman telefon), a vonzó középkategóriás kagylótelefonokon át (pl. Z520), egészen az alacsonyabb árú készüléktípusokig (pl. J230, J210 és Z300), amelyeket az egyszerű és stílusos készülékre vágyó fogyasztók számára fejlesztettünk ki." tette hozzá az igazgató.

A negyedik negyedévben a Sony Ericsson bejelentette, hogy körülbelül 14 millió dolláros beruházással megvásárolta a Beijing Suohong Electronics Co, Ltd. többségi, 64,5%-os részvényhányadát a Sony Chinától belső gyártási folyamatainak erősítése érdekében. A Sony Ericsson BSE-ben birtokolt többségi tulajdona 2006 első negyedévétől kezdve jelenik meg a Sony Ericsson konszolidált eredményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frenzy #1
    Én is növeltem az árbevételüket kicsit, és nagyon elégedett vagyok a "befektetéssel" :-)