SG.hu

Idén csak pár ezer 3G telefon kel el itthon

A Sony Ericsson mind a nemzetközi, mind a magyarországi mobilkészülék-piacon tovább javította pozícióit. Az előbbin 8, míg az utóbbin pedig 30 százalék körüli részesedést mondhat magáénak.

Wágner Tibor, a cég közép- és kelet-európai igazgatója mai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a magyar piacon egy évvel korábban 24 százalék volt a részesedésük, s az idén minimum 700 ezer készüléket adnak el itt. A társaság világszintű növekedésére jellemző, hogy míg az első negyedévben 9,4 millió készüléket adtak el 1,3 milliárd euró értékben, addig a harmadik negyedévben már 2 milliárd euróért 13,8 millió mobiltelefont. Wágner közlése szerint Magyarországon az eladott készülékeket tekintve a cég a második helyen áll.

A magyar piacon a mobilkészülékek átlagára 80 euró, s az idén éves szinten összesen 2,4-2,5 millió készülék talál gazdára. Az igazgató kifejtette: jóllehet az Sony Ericsson már két éve jelen van a piacon a harmadik generációs (3G) telefonokkal, Magyarországon még nem adnak el belőlük nagyobb tételeket. Az idén néhány ezer darab eladásáról számolt be, s úgy vélte e szegmensben is tartják a 30 százalék körüli részesedésüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!