Napi Online

600 ezer munkállomásból álló rendszert fejleszt a Novell

A Novell nyílt forráskódú, szabványalapú technológiai megoldásait választotta az Egyesült Királyság nemzeti egészségügyi szolgálata. A 600 000 munkaállomásból álló infrastruktúrán alkalmazott megoldásoktól költségcsökkentést és a betegellátás hatékonyságának növelését várja a megrendelő.

"A Novell Inc. és az Egyesült Királyság egészségügyi minisztériumának vezető ügynöksége 39 millió dollár értékű szerződést kötött olyan átfogó biztonsági, felügyeleti és infrastruktúra szoftvermegoldások létrehozására, amelyek magasabb szintű egészségügyi szolgáltatásokat biztosítanak az Egyesült Királyság állampolgárai számára" - jelentette be az informatikai társaság. A nemzeti egészségügyi szolgálattal (National Health Service - NHS) kötött hároméves megállapodás a Csatlakozás az Egészségért (Connecting for Health) program keretében lehetővé teszi, hogy a teljes szervezeten belül, az NHS több mint 600 000 munkaállomásból álló infrastruktúráján alkalmazzák a Novell megoldásait. A várakozások szerint ez jelentős költségmegtakarítást eredményez az egészségügyi szervezet számára.

Az NHS informatikai infrastruktúráját érintő főbb célkitűzések: a rendszer folyamatos magas szintű működésének biztosítása, a szoftvertermékek telepítésének és frissítésének egységesítése, valamint az it rendszer hatékonyságának növelésével a dolgozók termelékenységének növelése is. Az új informatikai infrastruktúra több mint 100 000 orvost, 380 000 ápolót és további 50 000 egészségügyi szakembert köt össze, biztosítva ezzel a több mint 50 millió angliai páciens zökkenőmentes ellátását. Az NHS dolgozói számára a Novell szakmai képzést is biztosít.

Az adatok és alkalmazások szinkronban tartására, a hozzáférések és jogosultságok kezelésére az NHS teljes szervezete a Novell Identity Manager-t, a munkaállomások felügyeletére pedig a Novell ZENworks terméket fogja használni. Az NHS a szervezet egyes egységeinél a Novell Open Enterprise Server-t is bevezeti, így lehetővé válik a megszokott, magas színvonalú NetWare szolgáltatások elérése Linux rendszereken is - a létező infrastruktúra lecserélése nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #1
    Az eredeti bejelentes:
    http://www.novell.com/hungary/news/051221_600ezer_munkaallomas_h.html

    Amugy nem igazan friss mar a hir.