Specker Balázs

Ujjlenyomat-olvasó kerül a HP laptopjaiba is

Az AuthenTec cég díjnyertes True Print technológiáját használó ujjlenyomat-olvasókkal szereli föl legújabb laptopjait a HP, nagyobb biztonságot nyújtva ezzel a kis és közepes vállalkozások számára, és megnehezítve a hordozható gépekhez hozzáférő illetéktelenek dolgát.

"Örömmel fogadtuk, hogy a HP a mi biometrikus ujjlenyomat-olvasónkat választotta legújabb számítógépéhez" - nyilatkozta Scott Moody az AuthenTec vezérigazgatója a SecurityPro Newsnak. Majd derülátóan hozzátette, nem megfeledkezve a marketingesek tanácsairól: "az AuthenTec fejlett szenzortechnológiája remekül egészíti ki a HP hardverét, és a szoftveres biztonsági eszköz új távlatokat nyit a számítógépes biztonságtechnikában, kiemelkedően magas védelmet nyújtva a felhasználók számára".


Dan Forlenza, a HP hordozható számítógépeiért felelős alelnöke kifejtette, hogy a manapság egyre növekvő elektronikus bűnözés miatt létfontosságú minden vállalkozás adatainak védelme. Megjegyezte, hogy szintén nagyon fontosnak tartja a beépített biztonsági eszközökkel kapcsolatban, hogy egyszerre legyenek könnyen és kényelmesen használhatók. A hardvergyártó reméli, hogy az ujjlenyomat-olvasóval kiegészített Protect Tools biztonsági rendszere hatékonyan felléphet az illetéktelen behatolókkal szemben - olvasható a Mercury News oldalán.

Az új kiegészítőt az nx6125 szériába szerelik be, lehetőséget adva a két szintű beléptetésre, melynek második fázisaként személyazonosságunkat vizsgálná meg az adott weboldal. Az ilyen biztonsági eljárások már sok országban mindennaposnak számítanak, azonban a legtöbb esetben ez a megerősítési szakasz is csak egy jelszóból állt. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben közzétett SafeNet-felmérés is mutatja, manapság a jelszavas védelmek hatástalanok: az alkalmazottak mintegy fele felírja valahova jelszavát vagy megosztja mással bizalmas kódját. Éppen ezért a jövőben az ujjlenyomat-olvasóknak igen fontos szerepük lehet az informatika biztonságosabbá tételében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Deniboj #5
    Jó dolog ez, és működik, kipróbáltam, a T42-es IBM szériához volt szerencsém.
    Bár arra nem volt időm, hogy leteszteljem, mit csinál ha:

    - kiveszem a HDD-t
    - belépek a BIOS-ba és letiltom a kütyü-t
  • NEXUS6 #4
    Az újlenyomat kép is csak adat, csak éppen ha kitudódik ezt majd jól nem tudod megváltoztatni.

    Nem értem mi akadályozza meg azt, hogy írjon valaki egy férget, amivel aztán megkerülheti az újlenyomat leolvasó hardvert.
  • jefferson83 #3
    Csak a konyhában kell vigyázni meg ne vágd az ujjad :P
  • nagyr #2
    A képen egy IBM laptop részlete látható...
  • Pharaoh #1
    így is drágák, de akinek igénye van rá, legalább már tud ilyet is venni.