JohnnyCage

Nehezebb dolguk lesz a notebook-tolvajoknak?

[Register] A Toshiba egy ujjal közelebb került a notebookok lopás elleni biztonságának elérésében. Az új Toshiba notebookok a sci-fi filmekhez hasonlóan ujjlenyomat segítségével azonosítják tulajdonosaikat.

A Toshiba új ujjlenyomat-olvasó készülékéről már a tavalyi év végén hallani lehetett. A találékonyan csak "Fingerprint Reader"-nek (ujjlenyomat-olvasó) elnevezett eszköz egy PC Card egység, és bármely Type II foglalatba beilleszthető.
A Toshiba ujjlenyomat-olvasója igazából nem egy forradalmian új eszköz, de a társaság szerint jelenleg a legjobb, leghatékonyabb védelmi megoldás a notebook-tolvalyok ellen. Az eszköz BIOS-szinten van a hardverhez kapcsolva, így nagyobb biztonságot nyújt, mint a "hagyományos" szoftveres megoldások. A PC Slot-ba helyezhető egység 155 fontba kerül, és már kapható a boltokban.

Az olvasót a notebook oldalába lehet beépíteni, így annak használata nem akadályozza a felhasználót, a számítógép nem változik karácsonyfává. Amikor az azonosítás szükségessé válik, az eszköz egy apró tálcát ad ki magából, amin az érzékelő megtalálható. Mi történik, ha a felhasználó például megégeti az ujját? Az ujjlenyomat-olvasó négy ujjlenyomat képét tárolja el, így a gépet másik ujjunkkal, vagy akár egy másik (bejegyzett) felhasználó ujjával is ki lehet nyitni.

A Toshiba termékmenedzsere szerint "Az eszköz gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebbb a többi megoldásnál. Az ujjlenyomat ráadásul egyedi. Többek között a nagyobb társaságok is igénylik az efféle biometrikus megoldásokat."
A Toshiba elmondása szerint a BioLogon szoftvert alkalmazó eszköz további előnyökkel is bír, mint például a különféle felhasználókhoz rendelt jogok alapján bizonyos alkalmazások futtatásának tiltása. A tásaság szerint az ujjlenyomat-olvasó sokkal rugalmasabban alakalmazható, mint a jelszavas megoldások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!