SG.hu

Siemens tanulmánymodell mobilos tévézésre

Egy új Siemens multimédiás készülékkel menetközben lehet tévéadást venni, sőt azt interektív módon alakítani.

A DVB-H (Digital Video Broadcasting for Handhelds) átviteli szabvánnyal működő tanulmány-modell egyesíti a tévé-vevő és a mobiltelefon tulajdonságait. A felhasznált mobilrádiós szabvány visszirányú csatornája segítségével az érintős képernyőről kívánságokat lehet küldeni a zenei TV-csatornának, vagy egy mozifilm-előzetesének megtekintése után a moziba ülőhelyet foglalni. TV-nézés közben telefonálni is lehet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Siemens DVB-H - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A vett adást egy "felvétel" gomb segítségével rögzíteni is lehet a készülék belső tárolójára vagy egy külső tároló kártyára. A multimédia-készülék akkora, mint egy zsebnaptár, bele van építve egy 1,3 Mpixeles digitális kamera, valamint mindazt tudja, mint a Siemens S65-ös mobiltelefon. A világ minden GSM-hálózatában használható.

A tekintélyes mérető kijelző mellett elhelyezett hangszórók meglepően telt sztereo-hangzást adnak. Az adás-információ rövid időrésekben, kis csomagokban érkezik a készülékre. Ennek az az előnye, hogy a rövid adásszünetek az akkut tehermentesítik, ezáltal akár három óra hosszan lehet tévézni. A DVB-H technikával rendelkező mobiltelefonok megjelenése a kereskedelemben 2006-ra várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LiDoCaiN #1
    nem rossz, scak az árára leszek kiváncsi :)