SG.hu

Siemens laboratórium a hackerek ellen

A társaság központi kutatórészlege, a Siemens Corporate Technology új laboratóriumot állított fel München-Perlachban az ún. oldalcsatorna-támadásoknak ill. azok kikvédési lehetőségeinek kutatására.

Az oldalcsatorna-támadások során a hackerek megkísérlik a matematikailag biztos kriptográfiai kódok megfejtését, olymódon, hogy a kódolási eljárás természetes fizikai mellékhatásait próbálják elemezni ill. kiértékelni. Abból a megfontolásból kiindulva, hogy a kódolási műveletet vaIamilyen hardver eszköz hajtja végre, ilyenek lehetnek: áramfelvétel, számítógép-idő vagy elektromágneses kisugárzás. A megfigyelt értékek korrelációja alapján következtetéseket lehet levonni a felhasznált kódra vonatkozóan.

A Siemens szakértői nem az egyéni kripto-kódokat látják veszélyeztetve, hanem azokat a teljes rendszert érintő kódokat, amelyek minden egyes kártyából kinyerhetők. Szerintük úgy kellene megvalósítani a matematikai folyamatokat a chipen, hogy az oldalcsatorna-támadások ne hozhassanak értékelhető eredményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Erről az oldalcsatornatámadásról még írhatnátok..