SG.hu

Tízezernél több előfizető a Tele2-nél

A Népszava információja szerint több mint tízezer előfizetőt gyűjtött már a Tele2 svéd telefontársaság, amely április végén jelent meg a magyar piacon.

A páneurópai szolgáltató a mérséklődő nagykereskedelmi árak hatására a korábbi 20-30 százaléknál már 40 százalékkal olcsóbb percdíjakat ajánl ügyfeleinek, mint a Matáv, melynek hálózatát bérli. A jelenleg 2,8 millió vezetékes előfizetővel rendelkező Matáv számára ez a nagyságrend nyilván nem megrendítő. Mivel azonban amúgy is folyamatosan zsugorodik az előfizetői tábor, mégsem lehet közömbös a Tele2 teljesítménye.

A végződtetési díjak csökkentése önmagában azonban nem elégséges a fogyasztói árak jelentős változásához - állítja Laczkó Gergely, a Tele2 Magyarország Kft. ügyvezetője. Úgy látja, hogy amíg a szolgáltatóknak nem teremtik meg az egymás területén való versenyképes jelenlét feltételeit, addig a piac nem mozdul el érdemben mostani helyzetéből. E versenynek a kulcsa a szolgáltató előválasztás. Ennek piaci bevezetésével ügyfeleik jóval ügyfélbarátabb és egyszerűbb szolgáltatást kaphatnának a kedvező percdíjak használata mellé. Akadályozza azonban e lehetőség megteremtését, hogy a szolgáltatók által az összekapcsolási díjajánlatokban megadott műszaki összekapcsolási módok olyan gazdaságilag és üzletileg indokolatlan költségeket rónak a Tele2-re, amely miatt az összekapcsolódás jelenleg nem lehetséges. A Tele2 ezért nem tudott a Matáv mellett a négy helyi szolgáltatóval megegyezni.

Ugyancsak hátráltató tényező, hogy az előfizetőnként a Matávnak fizetendő díj - gyakorlatilag ez egyszeri adminisztrációs költség - ez esetben az európai uniós átlagnál 229 százalékkal, de a többi távközlés szolgáltatónál is 77-281 százalékkal nagyobb. Ugyanakkor ezt a költséget a Tele2 nem hárítja át az előfizetőkre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Punkerwork #2
    vesszen a matáv
  • [HUN]PAStheLoD #1
    mért a matáv ? útáálom .. :|