Gyurkity Péter

Zenelejátszóval tér vissza a Commodore

A holland Tulip cég - amely 1997-ben vásárolta meg a Commodore nevet - hordozható merevlemezes, illetve flash memória modullal ellátott MP3 lejátszókat jelentett be.

A Commodore Vic-20-ról stílusosan e-Vic-nek elnevezett lejátszó 20 GB-os merevlemezzel kerül forgalomba és támogatja az MP3, a WMA, és a WAV formátumot is. A kék, illetve szürke színekben pompázó lejátszó kijelzője 128x64 pixel felbontású. A beépített memória legfeljebb 28 perces zeneszámok meghallgatását teszi lehetővé, a hangzást pedig az öt előre meghatározott, vagy akár saját equalizer beállításunkkal módosíthatjuk. A lejátszóval emellett hangrögzítést, és MP3 tömörítést is végezhetünk.

Az e-Vic kompatibilis a Windows, a Linux, illetve a Macintosh operációs rendszerekkel, és USB csatlakozón kapcsolódik a személyi számítógépekhez. A közös használathoz mindössze egy m3u formátumú zenelistát generáló szoftverre van szükség. A lejátszó 8,1x6,1x1,6 cm-es, súlya 145 gramm. 1200 mAh-es akkumulátora - a Tulip állítása szerint - 10-15 órás zenehallgatást tesz lehetővé. A dobozos kiszerelés magában foglalja a lejátszó saját töltőjét, az adatkábelt, és a fülhallgatót is.

A vállalat közleménye szerint augusztusban az e-Vic mellett megjelenik az m-Pet nevű, 128 illetve 256 MB flash memóriával felszerelt, AAA elemmel működő MP3 lejátszó, és az f-Pet, amely egy hasonló kapacitású USB meghajtó. Terveik között szerepel továbbá a C64 DTV nevű botkormány piacra dobása, ami 30 Commodore64 játékot foglal magában, és könnyen összeköthető bármelyik televíziós készülékkel.

A Tulip a Commodore World honlapon indította el a lejátszókhoz kapcsolódó zeneletöltő szolgáltatását. A zeneszámokat a holland YeahRonimo szolgáltató biztosítja, lejátszásukhoz Widows Media 9 szoftver és az SLD kodekcsomag szükséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakS #7
    Én meg vettem is egy rúd DVD-r-t belőle, de amíg el nem fogy a PRINCO, addig nem használom.
    Kár, hogy a DVD-re már nem a fehér alapon kék/piros embléma lett szitázva, hanem látszik a tükröződő felület, és valami fostaliga kevésbé átlátszó cucc van rányomva. Kár volt érte :(
  • Csudri #6
    Akkor ez rockereknek van! :D Abban a stílusban egy kivétellel még nem hallottam 28 percnél hosszabb számot.
  • Benedekco #5
    ja a tilos-on is 30-percesekre van szedve a műsor... azt már le se játsza? röhely... nekem 6tonna mixem van és csak azokat hallgatnám
  • Csudri #4
    Live mixeken kívül nem nagyon vannak ennél hosszabb számok.
  • Zozo76 #3
    Commodore egy eleterzes!
  • arty #2
    a kerdes a minoseg ...

    erdekesen hangzik ez a 20gb csak 28 perces zeneket tud max lejatszani :D
  • Csudri #1
    Múltkor láttam Commodore márkájú (és a régi embléma volt rajta!!!) cd-t v. dvd-t a Media Markt-ban egész elfogadható áron. Hajrá Commodore!