Spencer

CES: Érkezőben a kisméretű, több GB-os hordozható zenelejátszók

Az elmúlt héten Las Vegasban megrendezett CES 2004 fogyasztói elektronikai kiállításon kétségkívül az Apple Computer-féle Mini iPod volt a legnagyobb hírveréssel bejelentett digitális zenelejátszó, de emellett még számtalan más, hozzá hasonló lejátszó újdonság debütált a rendezvényen.

A mostani CES-en többek közt az Archos, a Creative Technology, a Philips, az RCA, a Rio, a Sony, az Aiwa és a Samsung is bemutatta legújabb digitális audiolejátszóit. Most már azon vásárlók is megtalálják a számukra legideálisabb lejátszót, akik számára a flashmemóriás MP3 lejátszók túl kevés adattároló kapacitással rendelkeztek, a 20-60 GB-os merevlemezzel szerelt modellek pedig egyszerűen túl nagyok és nehezek voltak.


A szokás szerint sportcipőben lévő Apple elnök, Steve Jobs a mini iPod bemutatón szintén a merevlemezes mp3 lejátszók előnyeit méltatta

A Creative Technology a MuVo2, a Rio pedig a Nitrus "személyében" jelentett be olyan újgenerációs digitális zenelejátszókat, melyek 4 GB-os kapacitásuk révén rengeteg zenét képesek eltárolni, viszont ennek ellenére rendkívül kis fizikai méretekkel rendelkeznek. A Creative újdonsága valamikor ebben a negyedévben, a Rio-féle Nitrus pedig még ebben a hónapban meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban. Mindkét újdonság 249 dollárba, vagyis mintegy 52 ezer forintba kerül, ezenkívül pedig közös vonás az USB 2.0 interfész, valamint a WMA és MP3 fájlokkal való kompatibilitás.


Az első USB 2.0-át használó mp3 lejátszó, a Creative Muvo TX - január végétől lesz kapható, a 128 Mb kapacitású változat 130, az 512-es 270 dollár lesz

A holland Philips és a dél-koreai székhelyű Samsung 1,5 GB-os kapacitású, WMA-MP3 támogatású hordozható digitális zenelejátszó újdonságokkal jelentkezett a CES-en. A Philips-féle hdd060-as modell a gyártó ígéretei szerint valamikor a jövő hónapban jelenik majd meg a kereskedések polcain, még pedig 200 dolláros, vagyis mintegy 42 ezer forintos áron. A Samsung Yepp YH-800-as modell áprilisi debütálásának időpontjában 299 dollárba (63 ezer forint) fog kerülni. Lényeges különbség, hogy míg a Philips hdd060 csak USB 1.1, addig a Samsung Yepp YH-800 USB 2.0 kompatibilis. Júniusban esedékes egyébként a Samsung YH-860 bemutatkozása, mely 320 dolláros (67 ezer forint) modell elsősorban 2 GB-os kapacitásáról, integrált FM tuneréről és hangrögzítési szolgáltatásairól ismerszik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!