Lionel

Megjelent a Survivor számítógépes változata

Az Infogrames megjelentette a Magyarországon a Viasat 3 televízióban is vetített Survivor című túlélőjáték számítógépes változatát. A műsorra várhatóan több komputeres adaptáció is épül majd. A most bemutatott verziót a Magic Lantern Playware készítette.

A szoftver jelentős mértékben támaszkodik az eredeti showra. A játékot figyelemmel kísérők ismerős arcokra lelhetnek, hiszen a műsorban valóban részt vett túlélőjelöltek közül választhatunk karaktert magunknak. Ha mégis úgy döntünk, hogy saját karaktert hozunk létre, 10 különböző képességkategóriában kell elosztanunk a meghatározott mennyiségben rendelkezésre álló pontjainkat. Amelyik kategóriára többet osztunk, abban erősebbek leszünk, amelyikre kevesebbet, abban gyengébbek. Az így generált karaktert a következő tulajdonságok, képességek határozzák meg: erőnlét, főzés, kommunikáció, futás, empátia, és talpraesettség. Ezekre bizony nagy szükségünk lesz, ha át akarjuk vészelni a kiszavazást, és ellen akarunk állni a természet kegyetlenkedéseinek.

A virtuális műsor kezdetén minden játékos feladatot kap: főznünk, vadásznunk, horgásznunk kell, vagy éppen a tűzgyújtás hárul ránk. Minden meghozott döntés befolyásolja a csoportban betöltött helyezésünket, így egy rossz elhatározás egyenesen a kiszavazáshoz, és egyben a játék végéhez vezet.

Szövetségek létrehozása, erős és mély kapcsolatok kiépítése nélkül nem lehet megnyerni a játékot. A karakterképernyőn nyomon követhetjük a többiek érzéseit, és itt nyílik lehetőségünk arra is, hogy jobban megismerjük őket. A programot színesíti, hogy a túléléshez szükséges feladatatok ellátásán és a társalgáson kívül különféle versenyeken is részt vehetünk.

A sajátos show hihetetlen sikerét jól példázza, hogy a műsorról a Destiny’s Child is énekelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #2
    Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem a kiszavazós játékok nagyon nem szimpatikusak. Általában a legjobb játékosok távoznak először, de a végén biztosan két IQ66- (olvasd IQ 66 minusz) emberke marad. Remek példa erre a cikkben szereplő játékon kívül a TV2 leggyengébb láncszem műsora, ami annyira rossz, hogy az már fáj.
  • Lacc #1
    Én már megnéztem, le ne szedjétek mert valami iszonyú szar game!