Franczy

Új notebook erőművek

Szakértők szerint az egyre komolyabb gazdasági gondokkal küszködő, szebb napokat is látott számítógépes világban egyetlen olyan szegmens van, melyben nem olyan túl borúsak a kilátások, ez pedig nem más mint a hordozható számítógépek, a notebookok piaci szegmense. Ezzel természetesen a számítógépek gyártásával foglalkozó cégek is tisztában vannak, így nem meglepő, hogy mind a Sony, mind a Toshiba új notebookakkal kíván megjelenni a piacon, mely újdonságok között igazi mobil erőműveket is találhatunk.

A Sony vadonatúj hordozható számítógépei elsősorban a tehetősebb üzletemberek számára készültek, és közös bennük, hogy 256 MB memóriával, Memory Stick flashmemória slottal, valamint DVD-ROM/CD-RW meghajtóval rendelkeznek. A 3500 dolláros áron kapható Sony Vaio PCG-GR290 típusjelzésű új notebookban a jelenlegi legnagyobb teljesítményű mobil Intel processzor, az 1,2 GHz-es frekvenciájú Pentium III-M kapott helyet, ezenkívül pedig egy 40 GB-os kapacitású merevlemez, valamint egy 15 colos képátlójú LCD kijelző szerepel a Sony ezen újdonságának alapfelszereltségi listáján.

A Sony középkategóriás notebook újdonsága, a Sony Vaio PCG-GR270 2700 dollárba kerül, és ezért a pénzért többek közt egy 1 GHz-es frekvenciájú Pentium III-M processzort, egy 30 GB-os merevlemezt, valamint egy 15 colos kijelzőt kaphatunk. A belépőszintű új Sony modell, a Sony Vaio PCG-GR250 2200 dollárba kerül, és egy 1 GHz-es Pentium III-M processzor, egy 20 GB-os winchester, valamint egy 14,1 colos képátlójú LCD kijelző tartozik az alapfelszereltségéhez. Mindhárom új Sony notebook október végén jelenik meg a boltok polcain, és Windows 2000, Windows XP Professional, vagy Windows XP Home Edition operációs rendszerrel lehet majd megrendelni őket.

A konkurens Toshiba is elég komoly teljesítményű notebookakat jelentett be a napokban, hiszen például a 2800-as sorozat örökébe lépő Toshiba 5005-S504-es modellekben nem kevesebb mint 512 MB memória, 1,1 GHz-es frekvenciájú Pentium III processzor, 30 GB-os merevlemez, DVD-ROM/CD-RW meghajtó, valamint 15 colos kijelző található, ára pedig elég kedvező, egészen pontosan 2009 dollár. A Toshiba új 3000-es sorozatú notebookjaiban 1 GHz-es Pentium III processzor, 20 GB-os merevlemez, DVD-ROM/CD-RW drive, SmartMedia slot, valamint 14,1 colos LCD kijelző található, így a Windows XP Home Editionnel ellátott modell 1699 dollárba, a Windows XP professional Editionnel szállított változat pedig 1779 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vízipók #2
    Mer? :-)
  • Laalee #1
    engem valahogy jobban erdekel egy notebooknal hogy hany orat bir bekapcsolva maradni mint hogy 800-as vagy 1200 as processzora van...