JohnnyCage

Toshiba notebookok Bluetooth és 802.11b támogatással

A Toshiba America Inc. várhatóan olyan új notebook modelleket jelent be csütörtökön, amelyekben mindkét rivális drótnélküli hálózati szabvány megtalálható.

Bár mostanában egyre több Bluetooth-alapú eszköz jelenik meg a piacon, a drótnélküli hálózati megoldások körében jelenleg egyértelműen a rivális 802.11b tűnik az életképesebb megoldásnak. A Toshiba azonban semmit nem bíz a véletlenre, ezért a társaság új eszközeiben mindkét szabványt támogatja.

A japán gyártó amerikai leányvállalatának egyik szóvivőnője a napokban úgy nyilatkozott, hogy a társaság csütörtökön bejelenti az első olyan notebook PC sorozatokat, amelyek integrált Bluetooth és 802.11b hálózati vezérlőkkel kerülnek forgalomba. A Toshiba Tecra 9000 és Portege 4000 modellek integrált Bluetooth vezérlővel készülnek, amelyre jelenleg nincs példa a piacon.

Az új hordozható PC-k emellett integrált 802.11b hálózati vezérlővel is rendelkeznek, amely a Bluetooth-hoz hasonlóan a 2,4 GHz-es frekvenciasávon üzemel. Az interferencia elkerülésére a Federal Communications Commission (Szövetségi Kommunikációs Bizottság) kikötötte, hogy a mindkét technológiát egyaránt támogató eszközökbe egy kapcsolót kell építeni, ami a Bluetooth és 802.11b üzemmódok közötti átváltást szolgálja, közölte a Toshiba szóvivőnője.

A szóvivőnő szerint az új notebookok úgy lettek kialakítva, hogy együttműködjenek a Cisco Aironet 350 drótnélküli LAN termékvonalával. Az eszközök várhatóan igen rugalmasak lesznek a különféle meghajtókat és bővítőegységeket illetően, amelyek közül több akár bekapcsolt állapotban is kicserélhető lesz.

A Toshiba új notebookjainak technikai részleteit a csütörtöki hivatalos bejelentéssel egyidőben ismerteti a gyártó társaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!