Csabi

Új Latitude notebook

A legfrissebb piaci felmérések szerint a Dell az üzleti felhasználók számára készülő PC-k és notebookok piacán 55 százalékos részesedést tudhat magáénak. Ha csak a hordozható számítógépek piacát vizsgáljuk, akkor megállapítható, hogy a notebookok 25 százalékát a Dell gyártja. A cég legsikeresebb szériája a Latitude C600, ugyanis az ehhez tartozó számítógépekből eddig több mint egy millió darab talált gazdára 2000 szeptembere óta. Ezért nem csoda, hogy a Dell egy újabb notebookkal bővítette ki a népszerű termékcsaládját.

A Latitude C610 bemutatása során Tim Mattox, a Dell egyik vezetője elmondta, hogy az új notebook elsősorban a kiváló teljesítményének, a vezetéknélküli kommunikációs technológiáknak és a hosszú akkumulátor élettartamnak köszönhetően emelkedik ki a többi, hasonló kategóriás számítógép közül. A hatékony processzor és a kiváló grafikus vezérlő révén a teljesítménye vetekszik egy korszerű asztali számítógépével.


A Latitude C610 alapkonfigurációja az 1 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium III-M processzorra épül. 128 megabájt, 133 MHz-es SDRAM memóriát és egy 10 gigabájt kapacitású merevlemezt tartalmaz. A kiváló minőségű, 14,1 colos, XGA felbontású kijelző az ATI Mobility RADEON grafikus vezérlőhöz csatlakozik. Az alapkonfiguráció része még egy 24-szeres CD-ROM meghajtó, egy 56 Kbit/másodperc sebességű modem, egy 3COM 10/100 hálózati vezérlő és egy integrált TrueMobile Wireless LAN (802.11b) kártya is. Ez utóbbi segítségével a számítógép vezetékek nélkül csatlakoztatható a különböző hálózatokhoz, akár az Internethez is. Természetesen a vásárló további kiegészítőket is rendelhet a notebookhoz. Így például hét különböző adattároló eszköz közül választhat, és kiegészítő akkumulátort is vásárolhat. Ennek köszönhetően a számítógép egy feltöltéssel akár 8 órán keresztül is használható.

A Latitude C610 a Windows 2000 operációs rendszerrel kerül forgalomba. Az alapkonfiguráció ára 2200 dollár (620 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!