Csabi

Fujitsu notebookok Pentium III-M processzorral

Az Intel nem régen mutatta be a Pentium III-M processzorait, amelyek az eddigi mobil CPU-khoz képest nagyobb teljesítményt biztosítanak. A notebookokat gyártó cégek szinte azonnal bejelentették azokat a számítógépeiket, amelyek ezekre az új processzorokra épülnek. Azonban a Fujitsu csak mostanra készült el azon notebookjainak a fejlesztésével, amelyek a Pentium III-M CPU-kat tartalmazzák.

Az új, körülbelül 4 centiméter vastagságú, és nem egészen 3 kilogramm súlyú LifeBook E szériás notebookok könnyen hordozhatók. A cég szerint a vállalati és az irodai felhasználók számára is ideális megoldást jelentenek. Az új notebookok négyféle Pentium III-M processzorral rendelhetők. Így a vásárló igényeinek megfelelően választhat a 933 MHz-es, az 1 GHz-es, az 1,06 GHz-es és az 1,13 GHz-es CPU-k közül.


A Fujitsu az új számítógépeit úgy alakította ki, hogy azok szükség esetén az asztali számítógépeket is képesek legyenek helyettesíteni. A megfelelő grafikus teljesítményről az ATI Mobility RADEON-D vezérlő gondoskodik, amelyhez 16 MB DDR SDRAM memória tartozik. A 14,1 colos, XGA felbontású kijelző nagyon jó minőségű megjelenítést tesz lehetővé. Az új notebookok esetében 15 vagy 30 GB kapacitású merevlemezek érhetők el. Megtalálható bennük egy 56 Kbit/másodperc sebességű modem és egy integrált 10/100 base-TX Ethernet vezérlő is.

A vásárló a számítógépéhez természetesen számos kiegészítő eszközt is rendelhet. Így például CD-ROM, DVD, CD-RW és DVD/CD-RW meghajtók közül is választhat. Ezeken kívül kiegészítő akkumulátor is beszerezhető, amellyel a 3,5 órás akkumulátor élettartam 6,5 órára növelhető.

A LifeBook E szériás notebookok a Windows 98 Second Edition, a Windows Millennium vagy a Windows 2000 operációs rendszerrel vásárolhatók meg. Az új számítógépek alapkonfigurációjának ára 2099 dollár (630 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!