Franczy

A hackertársadalom megosztott a terrortámadás után

A különböző számítógépes bűnözői, valamint hacker csoportosulások nagyon megosztottak a tekintetben, hogy a Világkereskedelmi Központ és a Pentagon ellen kedden elkövetett tragikus terrortámadásoknak milyen cyber következményei legyenek, vagy egyáltalán arról, hogy legyenek-e következményei. Egyes csoportosulások ugyanis óriási hackertámadásokat kívánnak intézni a terroristák által üzemeltetett, és minden egyéb arabnyelvű website ellen, más csoportosulások és egyének azonban úgy vélik, hogy erre nem szabad sort keríteni, mert a vak bosszú nem vezet semmi jóra.

A The Rev nevezetű hacker és a The Dispatchers nevű hackercsoport weboldalán a héten egy olyan nyilatkozatot hoztak nyilvánosságra, melynek értelmében hatvan, magát "számítógépes biztonsági rendszerekkel foglalkozó szakemberek"-nek nevező hacker szerint a jövőben nagyon komoly támadásokat kell majd intézni a különböző palesztin és afganisztáni website-ok ellen.

"Csoportosulásunk úgy határozott, hogy a jövőben minden rendelkezésünkre álló technológiával azon leszünk, hogy gondosan kiválasztott célpontjainknak minél nagyobb károkat okozzunk, és működésképtelenné tegyük őket. A 2001. szeptember 11-én történteket nem hagyhatjuk válasz nélkül, ezért minden erőnket egyesítjük majd" - áll az említett hackercsoport által a napokban kiadott közleményben.

A csoport egyik jeles képviselője a már említett The Rev becenevű egyén, akinek eddigi legnagyobb bűntette az volt, amikor idén februárban a The New York Times online változatát elcsúfította. The Rev szerint egyébként a palesztinok elleni cyberháború a napokban már meg is kezdődőtt, és a jövőben számos afganisztáni célpontot is megtámadnak majd.

A németországi hackereket magába tömörítő Chaos Computer Club azonban teljesen más állásponton van, a csoportosulás vezetőit ugyanis teljesen felháborította a The Dispatchers által nemrégiben kiadott nyilatkozat. A Chaos Computer Club szerint a világ cybertársadalmát nem lehet egyszerűen csak jó és csak rossz részekre felosztani, vagyis attól még nem kell minden arabot, vagy muszlin vallású embert megbélyegezni, vagy megtámadni, mert a keddi eseményekért hasonló származású, vagy vallású emberek tehetők felelőssé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • O0D: #37
    "..or itt mindenki azt mondaná, hogy halál az arabokra"

    hát nemhsiszem hogy így lenne.
  • CAD #35
    Valahol a forum elejen irtam, hogy nemetekkel ertek egyet.. aztan halottam, hogy a europa parlament ellen os keszultek valamire (ideg gaz) - amit azonban megakadalyoztak. Ezek utan, megertem az amerkaiakat ;> - igen kulso szemlelokent konnyu nyugalomra inteni masokat... csak egyszer legyunk abba a bizonyos helyzetbe, megvaltozik velemenyunk!
  • TWN #28
    Mo.-i h4x0r társadalom közönyös az ügyben, bár qrvára nem tetszik nekik sem a terroros action. Előzetes terverkről senki sem dumált..

    99%.. akármi.. Szóval: NEM csak olyan lapok és szerverek vannak, amik az emberkék saját országaiban vannak BD! Na most komolyan, Mo.-n is van pár szerverecske, amik igencsak' nem vannak' magyar tulajdonban. A számítógépes betöréseknél és a szerverek leállításánál nem csak azt fogják figyelembevenni, hogy melyik ország lehetett rejtegetője x. terrorista vezérkének, a fejlettebb technológiák - bla-bla, találd ki mik lehetnek, mert hogy nem csak szimpla biztonsági emberek mennek keresgélni az tuti' - segítségével keresni fogják a tulajokat: s ha meglesznek, akkor holmi - csak a humor kedvéért.. - "megelőző csapást" fognak mérni az adott site-okra és al-gépeikre. Amúgy ha már a támadásnál tartunk, akkor kevés elképzelni így: mennek, aztán leállítják, telinyomják adatokkal, feltörik.. stb.. a szervereket. Egy keményebb támadásnál kidolgozhatnak olyan romboló rutinokat, amelyek felismerik az illetők kód-készletét (nah, vegyük példának az arabot ;). Ha tehát pl. 1ezik a dolog, akkor imato-tomato :] (holmi rutin jó lesz scriptben is, ami mondjuk meg, szinte mindenbe rejthető). Ejh.. na jóvanmá', szóltam itt is.

    Bajom nekem: a taszári NATO-s sereg extra készültsége. MILYEN ALAPON? A NATO az NATO, nem pedig az amcsi hadsereg.. bszzameg'.. Faxom, én attól tartok, hogy a megtorlások erősségi fokát odáig fogják nyomni az amcsik, hogy háborút provokálnak - idézek, nem szó szerint: "nem fogunk tudni különbséget tenni a terrorista és az őt rejtegető ország között" /USA elnök/ - az 1ik országgal és vmilyen. ürüggyel berobbantják a NATO-t is - pedig az nem mehetne más ország LN így, de pl. ország-ország LN már nem ügy: akkor megyünk mi is, ennyi. Azért mielőtt ez megtörténik, remélem lesz vmi. agyuk és gondolkodnak..

    Másik félelmem: jön a holnap - Hétfő -.. vajon mi lesz a tőzsdén és hogyan fog hatni a részvények alakulása az egész állapotra? A kérdésem pedig: hogyan fog Lkezdődni ÉS micsoda fog Lkezdődni..?

    Kanyar vissza: hja igen,.. a kecskés mittomén' hány* fürdő emberek és az olajuk.. A tőzsdéket egy komplex h4x0r társadalom lazán manipulálhatja, tehát IDE SEM a szimpla site-attack vonatkozik (szóval kb. 1 baromság erre gondolni, hogy értelmesen lett fogalmazva a fenti beszéd: pasz, tán a nyilatkozó, tán a fordító volt szűk').

    TWN
  • Lacc #12
    Qrva arabok!
  • CAD #10
    Hatalmas karokat lehet okozni ezekben a server(ek?)-ben ... mert lehet afganisztánban vagy két 286 és palesztinaban sincs sok 300mhz tol nagyobb gep. Szerintem ennek semmi értelme, és a németekkel teljesen egyetértek.
  • Frank99 #8
    Helyes!
    Minden eszközzel adni kell nekik!
  • Rincewind #1
    Hmm....