Franczy

USB 2.0 Fejlesztői Konferencia

Az Universal Serial BUS (USB) 2.0-s szabvánnyal kapcsolatos legfrissebb újdonságokat mutatták be a május 7-9 között Beverly Hills-ben (Kalifornia) megrendezett USB 2.0 Developers Conference keretein belül. Aki esetleg nem tudná, az USB 2.0, vagy ahogy egyesek nevezni szokták, a Hi-Speed, vagyis nagysebességű USB a manapság már szinte minden számítógép részét képező USB 1.1-es szabványnak megfelelő csatlakoztatási felület várva várt utódja.

Jason Ziller, a Beverly Hills-i konferenciát rendező USB Implementers Forum (USB-IF) elnöke és egyben az Intel Corporation egyik technológiai menedzsere a rendezvény megnyitásakor több mint 200 céget és 300 fejlesztőt üdvözölt, majd nyitóbeszédében elmondta, hogy rendkívül nagy örömmel tölti el, hogy a mostani konferenciára több tucat cég és fejlesztő hozta el saját újonnan kifejlesztett, USB 2.0-s szabványnak megfelelő termékeit. Ez a tény egyébként már csak azért is örvendetes, mert az USB 2.0 szabvány egy nagyon friss szabvány, hiszen az ebbe foglalt specifikációkat alig egy éve fogadták csak el. Az első USB 2.0-s termékek egyébként már a konferenciát megelőzően is feltűntek a Egyesült Államok és Japán nagyobb számítástechnikai szakkereskedéseiben, de a piacon az igazi "robbanás" csak a közeljövőben várható.

Ziller elmondta, hogy a legfrissebb jelentések szerint az idei év harmadik negyedévére tehető, hogy az USB 2.0-s termékek elözönlik majd a piacot. Eddig már több száz cég különböző USB 2.0-s termékét vizsgálta be az USB Implementers Forum, és amely termékek sikeresen vizsgáztak, azok megkapták a "Hi-Speed USB", vagy a "Basic USB" logókat, melyek egyébként a termékek kifogástalan minőségének jelzésére hivatottak.

A mostani konferencián a szoftveróriás Microsoft is képviseltette magát, így a cég bemutatott egy Windows XP béta verziót, mellyel az új operációs rendszer USB 2.0 támogatását szerették volna demonstrálni.

"A Microsoft teljes mértékben támogatni kívánja az USB 2.0-s termékeket, és fejlesztőmérnökeink jelen pillanatban is azon dolgoznak, hogy minél jobb minőségű USB-s meghajtó programok kerüljenek a Windows XP-be. Mivel a Microsoft is az USB Implementers Forum tagja, egyértelmű, hogy kiállunk a technológia mellett." - nyilatkozta Carl Stork, a Microsoft Windows Hardware Strategy általános menedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #1
    az m$ a multkor még pont az ellenkezőjét mondta az usb 2.0-rol...