Franczy

Hackerverseny 35000 fontért

[ZDNET] Az Angliában tegnap elindult hackerversennyel a biztonsági cégek azt szeretnék demonstrálni, hogy Angliában milyen nagy hangsúlyt fektetnek a számítógépes rendszerek biztonságára.

A legnagyobb angol biztonsági konferencia, az Infosec keretein belül megrendezésre kerülő hackerversenyre a világ minden részéről várják a résztvevőket, akik nem kevesebb, mint 35 ezer fontot (~14 millió Ft) zsebelhetnek be, ha sikerül minél előbb feltörniük egy számos biztonsági megoldással védett web szervert. A tetemes pénzösszeget egyébként meglepő módon nem egy angol, hanem egy amerikai székhelyű, biztonsági megoldásokkal foglalkozó cég, az Argus Systems Group ajánlotta fel a legjobb hackernek. Persze elképzelhető, hogy a cég nem vállalt túl nagy kockázatot a pénz felajánlását illetően, hiszen bizonyára a legprofesszionálisabb biztonsági szoftverekkel látták el a hacker támadásoknak kitett szervert, bár mint tudjuk, a hackerek mindig egy lépéssel a biztonsági szakemberek előtt járnak.

Az összeg elnyeréséhez a hackereknek minél gyorsabban fel kell törniük a szervert és a képzeletbeli, "xType Moto-Rockets and xCursion Adventure Travel" nevet viselő cég internetes oldalainak tartalmát meg kell változtatniuk. A hackerversenyt a biztonsági szaktanácsadással foglalkozó Integralis cég is támogatja, valamint a szerver hadverelemeit a Fujitsu-Siemens cég biztosítja a rendezők számára. A célszerverrel kapcsolatos adatokat, valamint a részvételi felvételeket az Infosec biztonsági konferencia nyitónapját megelőzően három nappal, azaz éppen ma teszik fel az Argus cég internetes oldalára.

A hackerek támadásainak kitett szerver biztonságáért az Argus cég által kifejlesztett, Pitbull nevet viselő biztonsági szoftver lesz felelős, mely a különböző tűzfalas, valamint az egyéb betörés detektáló biztonsági rendszerektől eltérően az operációs rendszer szintjén működik, és a fejlesztők szerint a ma ismert összes biztonsági rést és szoftverhibát ismeri, így ezeket kihasználva várhatóan nem sok hackernek sikerül majd bejutnia a rendszerbe.

"Ha valakinek sikerül feltörni a versenyre összeállított rendszer biztonsági védelmeit, akkor nagyon kíváncsiak leszünk arra, hogy vajon hogyan sikerült mindezt végrehajtania." - nyilatkozta John Yerou, az Argus cég alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #1
    HEheh...egy 15 éves fiu másnap alatt irt egy progit ami feltörte valamelyik neves céget... kb 3 éve történt....
    de nemrosz dolog ez az egész...azok az emberek kurva okosak lehetnek...nembaj még pár év és én is ott ölük majd közöttük :)))