daweed

Izraeli-palesztin háború a neten

Az amerikai cégek interntes biztonsága még messze nem megfelelő, pedig egyre több közel-keleti hackercsoport fenyegetőzik azzal, hogy cyber jihad-ot indít az Izraellel kapcsolatban álló vállalatok ellen.

A Palesztin támogató hacker csoportok, melyek némelyike nemzetközi terroristaszervezetekkel is tarja a kapcsolatot, megfogadták, hogy az újra fellángoló izraeli-palesztin ellentétet kihasználva támadásba lendülnek. Csak ezen a héten 40 weboldalt törtek fel a Palesztinek, és 15-öt az Izraeliek.

Jelenleg mindkét fél sikeresen hatolt be több web szerverre is, ahonnan olyan oldalakat hamisítottak meg, ami elősegítheti a közvélemény félrevezetését, valamint részt vettek több deinal-of-service támadásban is.

A Lucent szóvivője ezen a héten jelentett be egy megkísérelt btörést, de amint mondta semmi kárt nem okozott. A biztonsági megfigyelők szerint a Palesztin támogatók, most már eljutottak odáig, hogy megkezdjék a támadásokat az Izraellel kapcsolatban álló site-ok valamint az olyan oldalak ellen amelyek minél nagyobb nyilvánossághoz juttatják őket.

A legfontosabb célpontok a Yahoo, a CNN és AT&T. Arra is van bizonyíték, hogy a Unity és a Xegypt csoportok jelenleg egy akciót készítenek elő a legfontosabb szolgáltatók ellen. Az FBI és a biztonságtechnikai cégek már figyelmeztették az érintetteket, ettől függetlenül a legtöbb amerikai vállalat védtelen marad a támadásokkal szemben.

Egy felmérés szerint az amerikai cégek 97%-a nem lenne képes ellenállni a palesztin csoportok betöréseinek. A legtöbb site-nak nincs védelmi rendszere, ezért könnyű célpontot nyújtanak a web browsereken keresztül, mondjuk egy bevásárlás közben támadó hackernek. Az időzítés is fontos lehet. Az online boltok 19 milliárd dolláros bevételt várnak az idei karácsonytól. Ha ezt sikerülne megakadályozni, az hatalmas sajtóvisszhangot jelentene.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)