Gyurkity Péter

Összeállt a Nothing telefonja

A hivatalos rajt előtt már pontosan ismerjük a specifikációt és a kinézetet.

A OnePlus alapítójának új vállalkozásáról mi is több alkalommal beszámoltunk, az új név alatt ugyanis ismét nagyot szeretnének durrantani. Nemrég arról írtunk, hogy a cég megvillantotta az érkezőben lévő készüléket, mostanra pedig összeállt a specifikáció, valamint a külalak, így nem sok kérdőjel maradt a hivatalos bemutatóra.

A debütálás ugyan még pár napra van tőlünk, az elmúlt hetekben azonban több kiszivárogtató is ismertette a fontosabb részleteket, így már nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk. Június második felében egy hosszabb videóban vehettük szemügyre a Nothing Phone 1 külalakját, ezt a napokban a hardveres specifikáció követte a sorban, ennek köszönhetően pedig kiderült, hogy a telefon a Qualcomm Snapdragon 778G+ chipre épül, amelyhez egy 6,55 hüvelykes OLED-kijelző, a 120 Hz-es frissítési ráta, valamint a Gorilla Glass védőfelület társulna, miközben az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera helyezkedne el, a hátlapon pedig egy iker-modul kapna helyet, sorrendben 50 és 16 megapixeles érzékelőkkel.


A szoftveres oldalon természetesen az Android 12 dolgozna, méghozzá alig észrevehető kiegészítőkkel, tehát az eredetihez nagyon közeli élményt kapnánk. A telefon tulajdonképpen mindkét oldalon a Gorilla Glass-felületre támaszkodik, a hátoldal viszont részben átlátszó, ott ugyanis összesen 900 LED-et helyeztek el, amelyek az aktuális művelet vagy fejlemények szerint pompáznak majd különböző színekben, folyamatosan értesítve minket a fontosabb tudnivalókról. Ahogy azt a OnePlus One esetében annak idején láthattuk, a készülék elkerüli Észak-Amerikát, ennek értékesítése kezdetben szintén meghívásos alapon történne, miközben maga a telefon nem kifejezetten az abszolút csúcskategóriás megoldásokkal szállna szembe.

A telefon 8 és 12 GB memóriát, valamint egy 128 vagy 256 GB-os tárolót kap, az ár ettől függően lesz 470 és 550 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    "Elől hátul érintős telefon? Maga melyik bolygón él?"

    Az innovativon. Egy ket kijelzos telefon eseten a fo kijelzo oldalara nem kell kamera, igy tenyleg (lyuk mentesen) lehet faltol falig kijelzo a tartalomfogyasztashoz. A masik oldalra pedig a nagy kameracsoport melle kerulhetne egy kisebb kijelzo, ami szelfi modban, video blogolaskor vagy video chat eseten a teljes "hatlapi" kameracsoport tudasat hozna a kijelzovel. Igy a legjobb kepmioseget lehetne hasznalni legyen az blog, youtube, tiktok vagy instagram foto vagy video. Esetleg a kamerakat korbe lehetne venni egy kisebb szort fenyu led sorral is, hogy ne kelljen hozza kulon kulso led gyuru ha zart terben akar valaki vlog-ot rogziteni. Plusz beepitett selfie stick rogizitesi pont a keret eleben 2 helyre. (szabvany csavaros vagy bepattinthato vekony csavar felfogatas)

    Nemcsak olcsobb ket kijelzot hasznalni mint ket teljes erteku kameracsoportot, de meg hasznalhatobb is lesz tole a telefon. Marmint abban az esetben ha a tulaj a szelfi kamerat hasznalja fo kamerakent. Ez a fiatalok eseten eleg nagy arany.
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Van piaci rés a normális hardvert felvonultató vanilla Androidot futtató készülékek piacán, de €470-ért ez nem lesz jó.

    Elől hátul érintős telefon? Maga melyik bolygón él?
  • kvp #1
    A hatlapi ledeket nem szamolva ez egy torekenyebb kozepkategorias kinai telefonnak tunik, gyari alap android-dal. Nem igazan latok sok innovaciot a keszulekben.

    ps: Csinalhattak volna egy elol hatul erintokijelzos telefont vagy barmit ami egyedi, de par led a hatlap ala nem igazan ertelmes fejlesztes.