Berta Sándor

A filmipar profitéhsége erősíti a kalózkodást

Az emberek egyszerűen nem tudják megnézni a féltucat streamszolgáltatásra szétszórt exkluzív tartalmakat.

Az Evo (korábbi Evolution) csapat egyik tagja a Torrentfreak internetes magazinnak azt nyilatkozta, hogy a stream-szolgáltatások elterjedése és növekvő száma miatt lettek némi szünet után újra népszerűek az online elérhető illegális másolatok. A csoport álláspontja az, hogy a fájlcserélés azért lett ismét keresett, mert a filmipar profitéhsége nem ismer határokat.

Az Evo tagja elmondta, hogy talán nem lenne olyan nagy az internetes kalózkodás, ha a filmstúdiók kicsit többet törődnének a fogyasztókkal. De azoknak minden olyan dolog mindegy, amely valamit is számít, egyedül a profit, a profit és a profit érdekli őket. A helyzetet súlyosbítja a széttagolt stream-piac. Egy átlagos embernek ezért vagy nagyon gazdagnak kell lennie ahhoz, hogy minden legális tartalomhoz hozzá tudjon férni vagy komoly bajban van, ha azzal kell megbirkóznia, amit az Amazon Prime, az HBO Max, a Disney+, a Netflix, a Hulu és a Paramount+ kitalálnak.

Az Evo többek között feltette a kérdést, hogy mennyire igazságos a filmstúdiók szerint az a jelenlegi rendszer, amelyben egy előfizető először fizet egy csomagért, majd újra pénzt kell kiadnia egy olyan filmhez való hozzáférésért, amelyet egyébként elvileg ingyen kellene megkapnia. S hogy lehetséges az, hogy egy alkotásért, amely egy-két hónapon belül ingyen hozzáférhető lesz a Disney+ kínálatában, eleinte még 30 dollárt kell fizetni.

A fájlcserélő csapat tagadta, hogy a tevékenységét az anyagi haszonszerzős motiválná, sokkal inkább arról van szó, hogy segíteni akarnak azoknak a felhasználóknak, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy elmenjenek egy moziba vagy a koronavírus-járvány miatt erre nincs lehetőségük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asgh #8
    Inkább arról van szó, hogy egy-egy film vagy sorozat kedvéért kell az embernek havi 3-4 ezer forintot befizetnie ha a streaming szolgáltató többi tartalma nem érdekli, akkor meg egyszerűbb torrentezni.
    A mozit nincs értelme a streaminghez hasonlítani, mert ott nem a filmért fizetsz, hanem az eseményért, arról nem is beszélve, hogy míg az emberek sírnak a jegyár miatt, addig ugyanott gond nélkül kifizetik a többszörösét cukros vízre meg kukoricára.
  • Agyturbinikusz #7
    Nem a jegy drága, hanem ti kereseteket alacsony.
  • Lapajka #6
    Szerintem egyáltalán nem pénzéhesek a nagy stream-er cégek. Ha megnézzük a Netflix és a HboGo bagóért beengednek egy hónapra, valami nevetséges 2-3 ezer forintért, ami együttvéve sincs egyetlen mozijegy ára... sőt inkább fele... ezért megkapod a teljes kínálatát, bármit nézhetsz náluk, csak győzd... nem értem, hol itt a kapzsi pénzéhség... Talán inkább a mozik ill mozis filmcégek a pénzéhesek, mert egy jegy ma már 10 ezer ft körül van...
  • wraithLord #5
    A 10-20 éven belült úgy értettem, hogy ami most van, azt nézem meg 10-20 éven belül. :D
  • suba53 #4
    Ezt gondold át. Exponenciálisan növekszik a gyártott tartalmak száma. Soha nem tudod magad utolérni, csak ha szelektálsz keményen.
  • morguldae #3
    Köszönet minden olyan embernek, aki hajlandó torrent oldalakat fenntartani, torrenteket feltölteni, megosztani, és ezzel elérhetővé tenni hatalmas mennyiségű tartalmat minden embertársuk számára! Köszi!
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Jelen pillanatban engem összesen 4 dolog érdekel és 4 szolgáltatásra kellene előfizetni..

    Nem idióták tolják a filmipart, a megnövekedett kalózkodás bele van kalkulálva, így is magasabb a haszon.
  • wraithLord #1
    Én ezt úgy oldottam meg, hogy előfizetek egy, max. kettő streamszolgáltatásra, és azokon nézem, ami érdekel, mert biztos van olyan. Úgyse érek rá megnézni mindent, ami érdekel. Legalábbis amikor éppen aktuális lenne. Egyébként 10-20 éven belül biztos mindent meg fogok nézni. :D