Franczy

3Dlabs Wildcat II 5110

[Electic] A 3Dlabs bejelentette, hogy mostantól kapható a cég legújabb terméke, a 3Dlabs Wildcat II 5110, melyet szerényen csak a világ leggyorsabb grafikus gyorsítókártyájaként reklámoznak.

A 3Dlabs Wildcat II 5110-es grafikuskártyán a 3Dlabs saját ParaScale architektúrájának legújabb evolúcióját alkalmazták, így a többszörös komplett geometriai és raszterizációs pipeline segítségével a legújabb 3Dlabs "vadmacska" elődjénél, a Wildcat 4110-nél több mint kétszer nagyobb teljesítményre képes. A 3Dlabs Wildcat II 5110 eleinte csak a 3Dlabs OEM partnereinél lesz beszerezhető, később azonban szélesebb körben is kapható lesz majd.

A 3Dlabs Wildcat II 5110-es grafikuskártyát elsősorban a legújabb Intel Pentium 4-es processzorra épülő rendszerekhez fejlesztették ki, így a kártya a legjobb teljesítményét egy ilyen konfigurációban nyújtja. A két darab programozható geometriai gyorsító segítségével az új 3Dlabs kártya óriási teljesítményre képes. A cég szerint a 3Dlabs Wildcat II 5110 a legújabb Viewperf 6.1.2-es sebességtesztben jelenleg nem talál legyőzőre, így ez alapján nevezik az újdonságot a világ leggyorsabb grafikuskártyájának.

Az új Wildcat II 5110 grafikuskártya piacra dobásával a 3Dlabs meg szeretné erősíteni a különböző CAD és DCC munkákra használt rendszerek grafikuskártya piacán megszerzett piacvezető helyét, de ezenkívül olyan új piaci szegmensekre is be szeretne törni az újdonság segítségével, mint amilyen például a vizuális szimulátorok, vagy a természettudományi kutatásokhoz használt számítógépes rendszerek piaca.

A duálpipeline architektúra, a kiválóan behangolt geometriai gyorsító, az új raszterizációs engine és az új busz interfész chipset révén az AGP Pro 4x-es slotba helyezhető új 3Dlabs grafikuskártya óriási grafikus teljesítményre képes. A cég szerint az új kártya nem csak a Viewperf tesztben képes rekordokat döntögetni, hanem a valós alkalmazásokban is nagyon jól teljesít. A kártyán található dedikált DirectBurst, frame buffer és textúra memóriák összkapacitása egyébként 144 MB, ami valljuk be, nem semmi. A VGA és DVI-I kimenettel is rendelkező 3Dlabs Wildcat II 5110 képes hardveres 3D volumetrikus textúrázásra, támogatja az 1.2-es OpenGL-t, valamint a 3Dlabs által szabadalmaztatott SuperScene(TM) fullscene anti-aliasingot is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • An-Dee #5
    Szóval ez az a kártya, amit nem kell a matrox/ati/nvida kártyákhoz hasonlítani, mert nincs sok értelme :))
  • Pali #1
    Jól értem, ez nem mezei felhasználóknak készült kártya? Tehát mondjuk mit nyomna egy Quakeben?