Berta Sándor

Nem akarnak visszatérni az irodáikba az Apple dolgozói

A vállalat számos munkatársa maga akar döntést hozni a kérdésben.

Az Apple vezetőinek döntése alapján szeptembertől elvileg minden alkalmazottnak minden héten legalább 3 napot az irodájában kellene töltenie, azonban az érintettek egy része sokkal rugalmasabb jövőbeli munkavégzést szeretne. A menedzsment határozata értelmében minden olyan személy, aki otthonról akar tevékenykedni, meg is teheti majd ezt.

A The Verge birtokába került belső levélből ugyanakkor kiderült, hogy az Apple munkavállalói körében növekszik az aggodalom a jövőbeli munkavégzési lehetőségekkel kapcsolatban. A társaság munkahelyi politikája és a kapcsolódó kommunikáció miatt számos dolgozó hagyta el a céget, az ugyanis arra kényszerítette őket, hogy a családjuk, a jólétük és a saját munkavégzési feltételek között válasszanak.

A levelet mindössze 2 nappal azután fogalmazták meg, hogy Tim Cook vezérigazgató elindította a home officeban lévők visszahívását. A munkatársak többségének a hétfői, a keddi és csütörtöki munkavégzést határozták meg. Lehetőség lesz arra is, hogy valaki akár folyamatosan két hétig is otthonról tevékenykedjen, erről azonban a közvetlen főnökével kell megállapodnia.

A tiltakozó alkalmazottak úgy érzik, hogy nem hallgatják meg, sőt, "aktívan figyelmen kívül hagyják" őket. Cook közölte, hogy a menedzsment tudja, hogy sokan akarnak újra személyesen a kollégáikkal találkozni. A levelet íróknak viszont ezzel kapcsolatban vegyesek az érzéseik. Ők önálló döntési lehetőséget, átlátható kommunikációt és visszajelzési kultúrát szeretnének, ezért a dokumentumot elküldték Tim Cooknak is.

Nemrég az ír menedzserek és munkavállalók nyilatkozták azt, hogy a koronavírus-járvány után is otthonról dolgoznának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #8
    Ez sajnos sok esetben tényleg így van, de ez inkább a nagyon nagy cégeknel igaz, ahol mondjuk csak 10 ember van, ott azért kemény munka folyik.
  • mutantleg #7
    A szomszéd tehene pedig dögöljön meg!
  • UUUU #6
    "Nemrég az ír menedzserek és munkavállalók nyilatkozták azt, hogy a koronavírus-járvány után is otthonról dolgoznának."

    Sot szivesen jeleznek azt is, hogy inkabb nem dolgoznanak, de a berezesukhoz emellett is ragaszkodnanak.
  • asgh #5
    Azért az, hogy illik személyesen megjelenni a munkahelyeden, ha a cég ezt kéri elég messze van a rabszolgaságtól.
    Egy 50 ezer embert foglalkoztató cég pedig nem fog egyéni igények miatt változtatni az általános policy-jén, mert lehet, hogy így elveszít pár értékes munkaerőt, de a teljes céget nézve még mindig jobban jár.

    @end3:

    Mondjuk pont a macOS fejlesztésre nem áll amit írsz, mivel az Apple éppen nyakig van az Intel->ARM átállásban, tehát a fejlesztők náluk egész biztosan nem pixel tologatással múlatják az időt.
  • end3 #4
    Nem kéne a hetente logókat átszínező, "komoly" programozói munkát végzőket arra kényszeríteni, hogy dogozzanak. A sok "zseniális okoska" legtöbbször olyan funkciók leprogramozásával tölti idejét, amire mi felhasználók legtöbben havonta csak egy újabb "checkbox-kilövéssel" reagálunk. Az utóbbi 5 évben alig találtam pl. a Win10-ben hasznos fejlesztést, (és sanszos, hogy az Apple eszközeinek felhasználói is elmondhatják ugyanezt,) viszont bosszantót és kikapcsolandót annál inkább. Leginkább a felhasználók szívatásával töltik "értékes" a gazdasági vezetéssel szemben saját elképzeléseket megfogalmazó "magányéletüket". (Ja, hogy ők a gyapjasok, akiket a vezetésnek rendszeresen "nyírni" kellene, és ehhez nem akarnak beállni a karámba??? De miből, lesz akkor fizetésük???)
  • Andrevv #3
    Ne keverjük össze azokat a munkásokat holmi takarító személyzettel. Azok a munkavállalók nincsenek rászorulva arra a munkára. Én is abban helyzetben vagyok, hogy ha valami nekem nem tetszik, szólok a főnöknek és ő mindent megtesz, hogy nekem jó legyen. Ez a 21-dik század, már nincs rabszolgaság mint ahogyan sok honfitársunk hiszi.
  • Bruce_Willis #2
    Kit érdekel hogy mit akar a munkavállaló?
    Menjen be a munkahelyére ha a munkaadója azt kéri. Biztos nagyon rossz sorsuk lehet az apple dolgozóinak..
  • Merwenus #1
    "sokan akarnak újra személyesen a kollégáikkal találkozni"
    10ből 3 ember, és mi van a másik 7el?