Franczy

A világ első integrált DDR-es grafikus chipsetei

Santa Clara-ban (Kalifornia) a hordozható megoldásokban jártas ACER Laboratories Inc. (ALi) és az integrált grafikus megoldásairól híres Trident Microsystems bejelentette, hogy elkészítették a CyberMAGiK-et és a CyberALADDiN-t, vagyis a világ első DDR technológiára épülő integrált grafikus chipsetét.

Az új grafikus megoldásokat értelemszerűen elsősorban a hordozható számítógépek, a notebook részére fejlesztették ki, a cégek reményei szerint pedig Intel és AMD processzoros gépekben egyaránt alkalmazásra kerülnek a mindenképpen újdonságnak számító grafikus megoldások.

"Az ALi jelenleg az egyik piacvezető, DDR technológiákra épülő asztali és hordozható számítógépeket gyártó cég, a most bejelentett CyberMAGiK és CyberALADDiN termékekkel pedig továbbra is erősíteni szeretnénk a már megszerzett kedvező piaci pozíciónkat. A mi fejlesztéseinknek köszönhetően ezentúl már a hordozható számítógépek tulajdonosainak sem kell nélkülözniük a kis áramfelvételű DDR technológiákat." - nyilatkozta Dr. Chin Wu, az ALi cég elnöke.

A Trident által fejlesztett 3D-s grafikus engine, az ALi által szállított különböző logikai áramkörök, valamint az DDR/SDR memória-támogatás kombinációjából létrejött CyberMAGiK és CyberALADDiN típusú integrált grafikus chipsetek az ígéretek szerint új teljesítménybeli mércét állíthatnak majd fel ebben a piaci szegmensben, de ezenkívül várhatóan a minőségükkel sem lesznek gondok és az áramfelvételük is nagyon kedvező.

Az ALi volt egyébként nemrégiben az első cég, mely az ALiMAGiK 1 chipsettel alacsony áramfelvételű DDR technológiákat vitt az olcsóbb (value) számítógépek világába, a CyberMAGiK és a CyberALADDiN termékek pedig jelenleg a világ első DDR technológiára épülő integrált grafikus megoldásai, melyek már az ALi által kifejlesztett második generációs DDR technológiát alkalmazzák. Az új integrált grafikus chipsetekben az ALIMAGiK 1 és az Aladdin Pro 5, valamint a Trident által kifejlesztett alacsony áramfelvételű 128 bites Blade XP grafikus core került "közös fedél" alá. A fejlesztők szerint az ALi által biztosított DDR technológia éppen megfelelő sávszélességet biztosít a Dual-Pixel rendering támogatású 128 bites Trident Blade XP grafikus megoldásnak, mely hardveresen teljesen kompatibilis a Microsoft DirectX 7.0-val.

Az első CyberMAGiK and CyberALADDiN termékek most februárban látnak majd napvilágot, míg a tömeggyártás várhatóan az idei év második negyedévében indul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • accord #2
    jaja. engem is! bár szerintem nem túl gyors... nem tudjátok hol van teszt erről?
  • ixyon #1
    még nem hallottam erről a grafikus processzorról... érdekelne a teljesítménye