Franczy

256 MB-os és 1 GB-os Infineon DDR memóriák

[Electic] Az Infineon Technologies bejelentette, hogy a cégnél elkezdték a világ jelenlegi legnagyobb kapacitású DDR memória memóriamoduljának, az 1 GB-os DDR SDRAM-nak a próbagyártását.

A PC1600-as memóriamodulokon harminchat darab 256 Mbit-es memóriachip található, a gyártásához pedig az úgynevezett stacking (halmozás) technológiát alkalmazzák, így sikerül végül az Infineonnak a jelenleg kapható legnagyobb kapacitású DDR modult legyártania.

Az Infineon a rekordnak számító 1 GB-os DDR memóriamodulon kívül azt is bejelentette, hogy az Infineon 256 MB kapacitású DDR SDRAM memóriamoduljai kiérdemelték azt az igazolást, miszerint az Advanced Micro Devices (AMD) cég által gyártott alkatrészekre épülő DDR-es rendszerekben minden gond nélkül üzemelnek.

"Az Infineon által kifejlesztett, piacvezetőnek számító 0.17 mikronos DRAM gyártási technológia segítségével hamarosan mi dobhatjuk majd piacra a világon elsőként az 1 GB-os kapacitású DDR DIMM memóriákat." - nyilatkozta Peter Schaefer, a San Jose-i székhelyű Infineon Technologies Corporation memória termékekért felelős alelnöke.

"A január 23-án és 24-én San Jose-ban megrendezésre kerülő Platform Konferencia keretein belül bemutatunk egy olyan DDR-es konfigurációt, melyben egy nagyteljesítményű AMD Athlon processzor mellett két darab 1 GB-os DDR DIMM memória lesz megtalálható. Amennyiben egy ilyen konfigurációba négy darab 1 GB-os DDR memóriát helyezünk, akkor így akár 4 GB memóriát is képes lesz kezelni a gép." - mondta Schaefer.

A 256 MB-os DDR DIMM memóriákat az AMD egyik tesztelésre és hitelesítésre jogosult partnere, a SMART Modular Technologies nemrégiben hitelesítette, mint olyan memóriákat, melyek minden gond nélkül képesek az AMD-760-as chipsettel együttműködni. Az AMD egyébként az elmúlt időkben szinte teljesen elkötelezte magát a reményteljes DDR memóriák mellett, így lényegében az ilyen új típusú memóriák minél gyorsabb és nagyobb térnyerése érdekében hozta létre az úgynevezett "Validation", vagyis lényegében hitelesítési programot.

Az Infineon partnerei már mostantól hozzájuthatnak a 256 Mbit-es DDR200-as, illetve DDR266-os memóriachipekhez, és ezzel párhuzamosan a 256 MB-os DDR memóriamodulok piaci felbukkanása is a közeli napokban várható. Az 1 GB-os DDR SDRAM-ok pedig várhatóan 2001 második negyedévében kerülnek majd kiskereskedelmi forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!