JohnnyCage

Kevés a Samsung RDRAM kapacitása

[Register] Habár a Samsung a világ Rambus DRAM piacának felét tudhatja magáénak, a cég termelési ütemével mégis problémák adódhatnak, az Intel ugyanis a Pentium 4 processzor gyors elterjesztéséhez még több memóriamodult igényel.

A Samsung az elmúlt néhány napban olyan nagy mennyiségű RDRAM legyártására kapott megrendelést az Inteltől, amelyet egy könnyen nem tud kielégíteni. "Az egyik nap kelek fel, és a gyárba érve látom, hogy az ezidáig állva porosodó RDRAM gyártósorok, szinte füstölnek a munkától.", mondta Kim Ilung, a Samsung Electronics marketingigazgatója az Electronic News-nak adott interjújában.

A koreai gyártó jelenleg havi 6-7 millió RDRAM modul legyártásárra képes, de az Intel megrendelése havi 10 millió darabról szól. Az Intelnek azért van szüksége ilyen nagy mennyiségű RDRAM modulra, mert a Pentium 4-es processzort igen aggresszív ütemben szándékozik elterjeszteni, és egy esetleges RDRAM-hiány ezt a tervet alááshatná.



A hír, hogy az Intel óriási mennyiségű Rambus DRAM modult rendel pozitívan érinti a Samsung mellett a memória technológiájának kifejlesztőjét, a Rambus Inc.-et is, mivel a modulok után a Rambus részesedést kap a Samsungtól.

Az Intel szerint a Pentium 4 gyártása csak a második félévre lendül be igazán, a Samsung akkora pedig már képes lesz elegendő memóriamodul előállítására. A Samsung szerint a gyártás üteme decemberre elérheti a 20 millió darab/hónapot.

Az Intel tervei szerint amennyiben az RDRAM gyártási üteme felgyorsul, a memóriamodulok ára jelentősen csökkenni fog, így az RDRAM hamarosan általánosan elterjedtté válhat. A valóság azonban az, hogy a Rambus DRAM ára a piacon észlelhető hiány miatt emelkedik, pedig már így is háromszor annyiba kerül, mint az SDRAM.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #1
    "Az Intel tervei szerint amennyiben az RDRAM gyártási üteme felgyorsul, a memóriamodulok ára jelentősen csökkenni fog, így az RDRAM hamarosan általánosan elterjedtté válhat..."
    Úgy legyen!