JohnnyCage

Az MS a hírhedt "kék képernyővel" reklámozza magát

[Register] A PC Magazine februári számában a szoftveróriás Microsoft egy kétoldalas hírdetést jelentetett meg, amelyen nem más, mint a Win9x és az NT "kék halál" képernyője látható.

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni a Windows 9x és a Windows NT kék képernyőjét, a "kék halál" képét. A kék halál a legáltalánosabb Windows elhalási forma, amely egyik speciális jellemzője az, hogy amennyiben az áll a feliraton, hogy "...de azért semmi gond, a munka folytatható...", akkor csak a reset segíthet. Ha viszont a "... fatális hiba, Úristen!, mindennek vége..." olvasható, akkor csak az adott alkalmazást kell bezárni.

A meglepő hírdetés kék képernyője körbejelölve látható egy olló egérikonnal társítva, amelyhez az a könnyed nosztalgiaüzenet társul, hogy vágjuk ki, és mentsük el a képet, hogy később visszaemlékezhessünk a régi "szép" időkre.

"Ha egyszer a régi időket akarod majd idézni, vágd ki és ragaszd a monitor oldalára a képet.", ajánlja egy felirat. A képernyő alján pedig a "Viszlát kék képernyő, helló megbízható Microsoft." olvasható. A Windows 2000 Professional 13-szor megbízhatóbb, mint a Windows 98, írja a hírdetés, és az olvasókat az NTSL website-ra invitálja, ahol a teszt megtalálható.

Annyi biztos, hogy a hatalmas példányszámban eladott Windows 98 reménytelenül bugos, ezért gyakra kifagy. A Windows 2k messze a mezőny élén áll, mivel 2893 órán át kibírta lefagyás nélkül, miközben az NT 919, a '98 pedig mindössze 216 órát bírt egyhuzamban.

Bár a Windows 2k valóban kategóriákkal megbízhatóbb, mint a többi piacon lévő Windows verzió, az otthoni felhasználóknak, akik játszani szeretnének, egyelőre még várniuk kell az év végéig, amikor az oprendszer otthoni változata, a Whistler megjelenik.

A Microsoft anyagilag elég rosszul áll mostanában, mivel a Windows legújabb változatai (WinME, Win2k) alig fogynak, és valószínűleg ez az oka annak, hogy a cég efféle hírdetésekhez folyamodik, sőt a sokat említett aktíválókód is ennek tudható be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pilóta #18
    Szerintem csak azért reklámozzák, hogy többé nem látjuk majd a kék halált, mert a következő winfos verziókban lila lesz a képernyő, ha lefagy :))
  • ixyon #16
    Linux rulez!
  • Andris #11
    Ez a legjobb reklám, mindenki ismeri. :)
  • silanor #7
    A Microsoft anyagilag elég rosszul áll mostanában

    Hat igen, az a par milliard tenyleg eleg keves...
  • M@uL #1
    Sajnálni kell őket most?