Franczy

A Microsoft és a LEGO társulása

[Electic] A Microsoft Corporation és a LEGO Company bejelentették, hogy közösen hoztak létre egy olyan új formációt, mely világszerte új szolgáltatásokkal és fejlett technológiával rendelkező új termékekkel fogja ellátni a piacot.



A Microsoft és a LEGO Company közösen szeretne tapasztalatokat meríteni a digitális technológiák és a világszerte népszerű kockákból összeépíthető játékok keresztezéséből. A LEGO cég családi játékai, valamint az MSN és a Microsoft szoftverek és szolgáltatások terén szerzett eddigi óriási tapasztalata nagy szerephez jut egy egyedülállóan új üzleti platform létrehozásában.

A Microsoft és a LEGO cégek között létrejött szerződés keretében mindkét óriáscégnél több olyan új fejlesztőcsapat fog megalakulni, mely csoportok fejlesztéseinek gyümölcsei várhatóan majd világszerte több millió vásárló életét fogják megváltoztatni, áll a hangzatos hivatalos sajtóanyagban. A szerződésben foglaltak szerint kulcsszerephez jutnak a következő tényezők: az MSN, a Microsoft Windows MediaTM technológiák, az Xbox (a Microsoft saját játékgépe), és a Microsoft .NET szolgáltatások.

A felhasználók már most is észrevehetik a Microsoft és a LEGO cégek között létrejött szerződés hatásait, hiszen az MSN Kids Channel keretében a LEGO az MSN-nel együttműködve próbál meg új, "kreatív" webes tartalmat szolgáltatni. Ezenkívül a különböző LEGO építőelemek, játékok mostantól kezvde már az internetről, vagyis az MSN eShopból is megrendelhetőek.

Az interneten ezentúl azonnal fellelhetőek lesznek a legújabb LEGO játékok, melyekről akár bővebb információkhoz is juthatnak a LEGO-t szerető gyerekek, vagy akár felnőttek is, hiszen a LEGO szinte minden korosztály számára gyárt valamilyen apró alkatrészekből összeállítható játékot. A megállapodás értelmében a Microsoft közeljövőben megjelenő Xbox játékgépéhez a LEGO különböző alkatrészeket is fog gyártani.


A Lego is közreműködik
az Xbox sikerében
A LEGO cég ezenkívül több Microsoft által kifejlesztett technológiai megoldást is át fog venni, így újdonságot fog jelenteni a LEGO.com website-on bevezetendő, gyerekek számára készült azonosítási megoldás, mely a Microsoft Passport nevet viseli. A LEGO a Windows Media technológiát is integrálni fogja a sikeres LEGO Studios sorozatba tartozó programokba.

Én személy szerint nem tudom, hogy ebből a mindenképpen érdekes szerződésből ki mit fog profitálni, de annyit lehet, hogy sikerül elérniük, hogy már a hároméves gyerekek is hamarosan azt fogják mondogatni: "májklószoft". :)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stiff #9
    Pff!
    Eddig a duplót lehetett keverni a sima standard lenyelhető fajta legóval, de ha bill belepiszkít, akkor kompatibilitási zavarok lesznek!:).
  • Andris #1
    Én ezt nem értem, a LEGO cégnek milyen tapasztalatai érdekelhetik a MicroSoft-ot.