JohnnyCage

Karácsonyi selejt PlayStation 2-k

[Register] A Sony bátor próbálkozása, hogy kielégíti a PlayStation 2-ből karácsony előtt tapasztalt óriási igényt, nem járt túlzott sikerrel, s mint azóta kiderült lehet, hogy kár volt sietni.

A zűrzavar, ami körülvette a japán céget a szállítmányok késlekedése miatt, megtette hatását a PlayStation 2 játékkonzolok minőségére. Azt már korábban is hallani lehetett, hogy a Sonynak problémái vannak a konzolok előállításával. Egyes alkatrészekből ugyanis nem tudott a cég eleget legyártani, amelyért a különböző, előállítás során felmerülő problémák voltak a felelősek, valamin az, hogy a Sony éppen felújítja egyik legnagyobb gyárát.

Ezért a PlayStation 2, amely Japánban már tavaly májustól kapható volt, még Amerikába is csak alig-alig jutott el karácsonyra, kishazánkba meg sehogy. Ezúttal azonban megérte várnunk, hisz mint azóta kiderült, a kapkodás jónéhány selejtes konzolhoz vezetett. A Sony a sietségben nem fordított kellő figyelmet a minőségbiztosításra, és a felhasználók pedig most bosszankodhatnak a hibás konzolokkal bajlódva.

Már karácsony előtt hallani lehetett bizonyos csatlakozó problémákról, hibás hűtőventillátorokról, nem működő Power gombról, valamint a meglehetősen rosszul sikerült DVD-Videó lejátszási funkcióról. A sornak azonban nincs vége, azóta ugyanis újabb hibákra derült fény, amelyek mitöbb elég gyakoriak is. Ezek az újabb hibák a haldokló controllerek, az akadozó lemez tálcák és a hibásan olvasó meghajtók. Rengeteg PlayStation 2 tulajdonos panaszkodik emellett arra, hogy a konzol meghajtója összekarcolja és tönkreteszi a DVD lemezeket, ha kikapcsolás előtt nem veszik ki azokat.

A Sonyt már karácsony napján elárasztották a hibákat taglaló üzenetek, és a nem megfelelően működő játékgépek száma azóta csak tovább nő, mivel a kezdetben hibátlanul működő konzolok közül is egyre több romlik el. A legelszomorítóbb tény azonban mégis az, hogy a karácsony óta kiadott konzolok nem hogy immár hibátlanok lennének, hanem még több belőlük a hibás. Az egyik külföldi hírügynökséghez eljutott egy megjegyzés két Sony dolgozó szóváltásából, amely így hangzik: "Tudjuk, hogy az egységek nagyrésze nem felel meg a minőségi követelményeknek." Habár ennek valódiságát sokan megkérdőjelezik, a statisztikák ismeretében nem tűnik valótlannak.

Az elemzők szerint a Sony sorozatos baklövései egyre inkább az Xbox előnyére szolgálnak, mivel, bár az Xbox őszig még nem jelenik meg, sokan rá kellett, hogy döbbenjenek, megéri megvárni, és nem PlayStation 2-t venni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kowajano #8
    na ennyit a müanyag dobozrol
  • Deadman #3
    Nagy mázli, mi ?
  • Andris #2
    Még jó, hogy nekem nincs. :)
  • Deadman #1
    Még jó, hogy az enyém garanciális (itthoni) :)