Berta Sándor

Módosítja algoritmusát a YouTube

A videomegosztó fel akar lépni az összeesküvés-elméleteket népszerűsítő videók és más vitatott tartalmak ellen.

A YouTube csatornáin sok összeesküvés-elméletekkel kapcsolatos felvétel, dezinformációs anyag és álhír látható. Ilyenek például azok a videók, amelyek csodálatos gyógyulásokról számolnak be vagy amelyek készítői szerint a Föld lapos, illetve a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadásokhoz köthető tartalmak. Ezeket sok felhasználó nézi. Most a YouTube bejelentette, hogy módosítja a jelenleg használt felvételajánló algoritmusát és a jövőben csökkenteni fogja azoknak az anyagoknak a számát, amelyek vitatottak és mégis megtekintési ajánlást kapnak.

Jelenleg, ha valaki megtekint egy videót, akkor utána hasonlókat ajánl neki a rendszer. Az algoritmus legnagyobb hibája, hogy egyenlően fontosnak és hitelesnek tekint két hasonló, de közel sem azonos igazságtartalmú felvételt. Nos, ez változhat meg a közeljövőben.

A YouTube szóvivője azt nyilatkozta, hogy a módosított algoritmus nem jelenti azt, hogy a vitatott anyagokat a jövőben azonnal és automatikusan törölni fogják. Azok továbbra is elérhetők lesznek, egészen addig, amíg megfelelnek a vállalat irányelveinek. A videomegosztó a szabad véleménynyilvánítás platformja marad és biztosítani akarja, hogy bármely téma a jövőben is több szempontból megvilágítható legyen. A változtatások egyelőre csak az egyesült államokbeli felhasználókat érintik majd, de hosszú távon más országokra és régiókra is kiterjeszthetik azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #13
    "A videomegosztó fel akar lépni az összeesküvés-elméleteket népszerűsítő videók és más vitatott tartalmak ellen." - ja hogy cenzúrázzuk az igazságot, nehogy kiderüljenek a dolgok az egyszeri emberek számára!.... Nehogy már felnyíljon az emberek szeme, meg kitáguljon a látóterük! Nem! - csak menjenek robotolni a munkahelyekre, aztán haza, tv, evés alvás, aztán ismét robot-kényszermunka, amíg élnek!
  • kvp #12
    "Az oltásellenes, grabovoi számokat írogató vagy laposföld hívő tartalmak nem fognak hiányozni senkinek."

    Jellemzoen onkentes alapon nem ezeket tiltjak le. Valamiert mindig a poltikai tartalmu, nemzeti tartalmak kerulnek kiszoritasra, mig az egyertelmuen adathalasz vagy csalo tartalmak megmaradnak, amig tenyleges rendorsegi megkereses nem erkezik hozzajuk. Tehat a cenzurat vegzok nem az embereket vedik a bunozoktol, hanem valamilyen ceges eszme (guideline) szerint probaljak az emberek gondolkodasat befolyasolni. Valoszinuleg az lehet az indoklas, hogy a sima gazdasagi csalok nem jelentek rajuk akkora veszelyt mint az internaciolalista liberalizmustol eltero gondolkodasu emberek es ebben talan igazuk is van.
  • Sydra #11
    Én nem a saját véleményemet írtam, hanem azt, hogy a youtube milyen elvek szerint fog szelektálni. Számukra csak a szélsőbalos ideológia elfogadható.
  • lammaer #10
    Nem ez volt a kérdés....
  • Mosdatlanfalusi #9
    Pontosítanék: ha BÁRMILYEN politikai ideológiát propagál, akkor hazugság. A politika dolga hazudni. Aki nem hazudik, az rossz politikus és eltapossák. Nincs nemzeti, nincs magyar, nincs szovjet, sem libsi. Csak hatalom van, és azért bármit meg kell tenni - "Ma liberális szabadságharcos vagyok, holnap konzervatív nacionalista nemzetmentő hős!" Mindegy, a prolik kinek tapsolnak, ameddig tapsolnak.
  • zola2000 #8
    Ugyan, majd azt mondják "ez is azt bizonyítja hogy van bennük valami"
  • Cat #7
    Az oltásellenes, grabovoi számokat írogató vagy laposföld hívő tartalmak nem fognak hiányozni senkinek.
  • kvp #6
    Neztem a flag-eket. Ket kategoriaba szoktak kerulni a bevandorlasellenes brit vagy ir (angol nyelvu) videok: vagy gyuloletkelto vagy osszeeskuveselmelet. Az elsot letiltjak, a masodiktol megvonjak a hirdetesi beveteleket. A jovoben letiltani ugyan nem tilthatjak mert nem sert szabalyokat, csak elrejtik a keresobol tehat ha nincs meg a direkt url nem latszik...

    Az USA-ban ugyanez a nem PC videokra ugy altalaban es pl. a keresztenyseg sem PC...
  • Nabateus #5
    Te irtal elosszor Sorosrol :)
  • Nabateus #4
    Gyorsabb voltal, de nekem is rogton ez jutott az eszembe.