Berta Sándor

Fizetős zenei szolgáltatást tervez a YouTube

Az új ajánlat várhatóan márciustól lesz elérhető.

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozva azt írta, hogy a YouTube egy új fizetős szolgáltatás elindítását tervezi. A projekt belső neve Remix és a projekt célja a Apple, valamint a Spotify sikereinek lemásolása. A YouTube vezetőinek már sikerült megállapodást kötniük a Warner Music Group vezetőivel, a Sony Music Entertainment és a Universal Music Group képviselőivel pedig jelenleg is zajlanak a tárgyalások. Egyeztetések kezdődtek a Merlin nevű független zenei kiadókat tömörítő konzorciummal is.

Az Alphabetnek ez már a harmadik kísérlete a területen. Az első a Google Play Music volt 2011-ben, amelyet három évvel később a YouTube Music Key követett. Utóbbinál a felhasználóknak lehetőségük volt arra, hogy a tartalmakat reklámok nélkül tekintsék meg. 2016 óta pedig elérhető a YouTube Red, amely viszont elsősorban videókra és játékfilmekre összpontosít, s offline megtekinthetőséget és reklámmentességet kínál. Az új platform keretében ötvöznék az On-Demand-tartalmakat és a videókat, ráadásul a Google Play Music számos munkatársát is a YouTube csapatába irányítanák át. A platform tavaly szerződtette Lyor Cohent, a Warner Music egykori ügyvezetőjét, hogy felügyelje a zenei műveleteket és összekötő legyen a zeneipar felé.

Az új szolgáltatás várhatóan eleinte csak az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető, éppúgy, ahogy a YouTube Red is. A YouTube eddig még nem kommentálta a kiszivárgott információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aquator #3
    Ember, megérte ide benézni. 10 perce röhögök.
  • NEXUS6 #2
    Szerintem óriási siker lesz. Főleg pénzügyileg. XD
  • dzsagon #1
    A jóisten fonjon kalácsot a farkamból, ha részt veszek benne.