SG.hu

Jóideig nem lesz észrevehető, hogy a Vodafone megvette a UPC-t

A versenyhatóság várhatóan csak jövő év második felében dönt az engedélyről, addig ugyanúgy egymástól függetlenül működnek tovább. A műholdas szolgáltatás marad a UPC-nél, és új mobilcsomagokat is bejelentettek.

Sajtótájékoztatót tartott mind a Vodafone, mind a UPC Magyarország a tegnap bejelentett tranzakcióval kapcsolatban, mely szerint a távközlési cég megveszi a Liberty Global német, magyar, román és cseh érdekeltségeit. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy az ügylettel országos szinten a második olyan szolgáltatóvá válnak, amely képes teljeskörű - mobil, vezetékes internet, televízió és telefon - szolgáltatások nyújtására. A megállapodással a Vodafone Magyarországnak a mobil üzletágban hozzávetőlegesen 25 százalék, a vezetékes szélessávú üzletágban 24 százalék, a kereskedelmi televíziós üzletágban pedig 19 százalék körüli piaci részesedése lesz az előfizetők száma alapján.

A befektetéssel a Vodafone Európa vezető új generációs hálózati (NGN) infrastruktúra tulajdonosává válik 54 millió vezetékes/optikai lakossági internet-előfizetővel, összességében pedig 110 millió háztartás és vállalkozás elérésével. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese közölte, hogy a magyar előfizetők nem érzékelnek majd változást a tranzakció jóváhagyásáig. "A Vodafone inkább mobilszolgáltató, míg a UPC döntően kábelszolgáltató, az átfedés minimális, így a felvásárlás nem lesz negatív hatással a versenyre" - fejtette ki. Elmondta azt is, hogy a Vodafone számít a UPC szakembereinek tapasztalatára a vezetékes és televíziós szolgáltatások területén.

Amanda Nelson hangsúlyozta: a megállapodás felgyorsítja a konvergens - a mobil, a vezetékes szélessávú és televíziós - szolgáltatásokhoz való hozzáférést Magyarországon, Németországban, Csehországban és Romániában. A Vodafone és a Liberty Global által Kelet-Közép-Európában nyújtott szolgáltatások kiegészítik egymást és egyesítik a Liberty Global 1,8 millió szélessávú és 2,1 millió TV előfizetőjét a Vodafone 15,8 millió mobil előfizetőjével. Az egyesített vállalatnak számos új szolgáltatásra nyílik lehetősége országosan. A tervek között szerepel a Liberty Global vezetékes szélessávú, telefonos és televíziós szolgáltatásainak keresztértékesítése a Vodafone meglévő előfizetői számára - tette hozzá.


Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója szerint mindez kedvező versenyhelyzetet teremt, ennek előnyei a lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatások és szélesebb választási lehetőségek lesznek. A UPC Direct műholdas szolgáltatások nem a tranzakció részei, azt továbbra is a Liberty Global fogja szolgáltatni. Arra, hogy a márkanév marad-e, és ha igen meddig, még nem tudott választ adni, szerinte ez a Vodafone döntése lesz.

A UPC hálózatfejlesztései folytatódnak, 2018 első három hónapjában újabb 7400 háztartás számára lett elérhető a szupergyors szélessávú hálózatuk. A beruházások fontos része a monori körzetben megkezdett fejlesztés, itt további 21 ezer háztartásba jut el a modern optikai hálózat. Ezek közül 14 ezer háztartásban saját forrásai mellett a kormányzat Szupergyors Internet Programjában (SZIP) elnyert támogatást is igénybe veszi a UPC a fejlesztésekhez. A SZIP által biztosított finanszírozással a régió 14 településén, Monor, Dabas és Gyál körzetében zajlanak majd a hálózatfejlesztési munkák.


Már közel százezer mobil előfizetője van a UPC-nek, az előfizetések száma 40 százalékkal nőtt 2017 első negyedévéhez képest. Sikeresnek nevezte a mobiltelefonok értékesítését, az ügyfelek 60 százaléka készüléket is vásárol az előfizetések mellé. A cég mobilcsomagjai átdolgozását is bejelentette: havi 2500 Ft a UPC Mobil Start díjcsomag, havi 500 MB adatforgalmat és 100 lebeszélhető percet tartalmaz, míg a 3, illetve 4 GB havi adatforgalmat és 120, illetve 400 perc beszélgetést lehetővé tévő Super és Super Plus díjcsomagokat 4 ezer, illetve 6500 forintért kínálja a szolgáltató. Ebben hálózaton belüli korlátlan hanghívás és további 2000 Ft-ért korlátlan adat opció van. A Super Plus tarifa előfizetői 2500 Ft-ért választhatnak korlátlan beszéd opciót is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tank84 #5
    Ez az egész egy szomorú hír nekem. Egy nagy szolgáltató még nagyobb lesz összeolvadva.

    Pontosoan ez az út vezet majd a Comcast esetéhez:

    "Minél monopol helyzetben van egy szolgáltató, annál pofátlanabb és szarabb a customer service".

    UPC és Vodafone a két legnagyobb szar darab. Még dolgozni is rossz ott.
    Utoljára szerkesztette: Tank84, 2018.05.15. 12:01:27
  • Whysper #4
    Ertem szoval eddig votl unlimited internet itthon, Mostmar nem lesz.
  • Szefmester #3
    itt anno a UPC megvette a Rubicom szolgáltatót, és az addigi évente 20-22 óra váratlan netkimaradásról áttértünk az észlelt 2 hétre... az első 3 hónapban. Persze minden esetben "nálam" volt a hiba szerintük.

    A upc-nél csak jobb lesz az új. :)
  • Andrevv #2
    Nem hinném, a Voda irtó drága, csak összehasonlításképpen, én Erdélyben a Diginél: TV (DVB-C) + Internet (300Mbps) + Mobil (korlátlan 4G net), mindezért 4400 forintot fizetek, a Vodánál ezért semmit se kapnék, kiröhögnének, éppen ezért hagyja ott mindenki. Magyarországon valamiért az emberek bármennyit megfizetnek a szolgáltatásokért, még akkor is ha nem létszükséglet, nekem ez teljesen furcsa, nem csoda, hogy olyan drága minden...
  • Ironman2 #1
    Lehet jól járunk vele,mert a jupici sosem az olcsóságáról volt híres,viszont minőségileg megfelelő szolgáltatásokat nyújt.