SG.hu

Mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz épített szervert az IBM

Ezeket a legújabb POWER9 processzorok hajtják, melyek az x86-os processzoroknál négyszer gyorsabban futtatják a gépi mélytanulási keretrendszereket.

Az IBM bemutatta Power Systems szerversorozatának új generációját, az AC922-t. Az új szerverekben már a vállalat kifejezetten a számításintenzív mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz tervezett POWER9 processzorai működnek. A POWER9 processzorok közel négyszer gyorsabb mélytanulást kínálnak, így a mesterséges intelligencia még hatékonyabb felhasználását is lehetővé teszik.


A cég közleménye szerint az AC922-et úgy tervezték, hogy jelentős teljesítményjavulást kínáljon az olyan népszerű gépi tanulás alapú keretrendszereknél, mint a Chainer, a TensorFlow és a Caffe, vagy az olyan GPU-gyorsított adatbáziskezelőknél, mint a Kinetica. Így az adattudósok gyorsabban érhetnek el eredményeket a mélytanulás területén, például a csalások valós idejű észlelésében vagy akár hitelkockázati elemzések során is.

POWER9 processzorokra épül majd az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma két új szuperszámítógépe, a „Summit” és a „Sierra”, amelyek hamarosan a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépei lesznek, de az IBM legújabb processzorkészletére a Google is lecsapott már. A mélytanulás egy olyan gyorsan fejlődő gépi tanulási módszer, amely folyamatok és adatok millióit átvizsgálva megtalálja és rangsorolja a leglényegesebb információkat. A növekvő ipari igények kielégítésére az IBM négy éve egészen az alapoktól kezdte meg a POWER9 processzorok fejlesztését, azzal a céllal, hogy vadonatúj architektúrát hozzon létre az adatintenzív mesterségesintelligencia- és mélytanulási munkafolyamatokhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cefet #1
    Jó kis folyadék hűtés van beépítve.
    De kell is, mert csak a 6 GPU fogyasztása több lehet mint 1,5 kW...