Ötvös Tibor

Klasszikus Beavis and Butt-Head játékgépet találtak...


...és hozták is rögtön helyre. A klasszikus játéktermi masinából 12 darab készült és így igazi ritkaságnak számít ez a működő darab.

Számos olyan árkád játékgép van a világon, melyeket végül sosem fejeztek be. Ennek több oka is van, de többnyire nem sikerül olyan végeredményt alkotni, amivel a gyártó elégedett vagy szimplán csak elfogyott a szükséges pénz és végül valamelyik sufniban kötöttek ki ezek a masinák. Azonban néha-néha szakértő kezekbe kerülnek ezek a félig befejezett gépek és életre kelnek az eredetileg tervezett alakok. Most egy igazi ritkaság került a Chicagóban székelő Galloping Ghost Arcade markaiba és szerencsére pénzt és időt nem kímélve be is fejezték a programot.

A szimplán csak Beavis and Butt-Head címet kapott masina eredetileg 1996-ban készült az akkor még létező Atari szárnyai alatt, ám végül nem lett belőle semmi. Összesen 12 darabot állítottak elő és most egyet szerzett meg az amerikai cég és állította helyre. Azonban eleinte nem nagyon volt esély arra, hogy mindez végül működjön. "Mikor megkaptuk a gépet, a CD meghajtó nem működött és a játék teljesen halott volt" - áll a Galloping Ghost Arcade közleményében. "A meghajtónak igen egyedi és ritka csíkkábele volt, amilyet még nem láttunk. Az alaplap nagyon szép állapotban volt, ahogy az egész borítás is."


"A meghajtót nem ismerte fel egy PC sem, így nem tudtunk pontosan, mire is szolgál. A borítás szép állapotban volt és találtunk benne egy dokumentációt, mely szerint a gépet 1999-ben egy MTV aukción adták el és összesen 12 darabot készítettek belőle. Biztos vagyok abban, hogy mára már nem mindegyik létezik, de a miénk a 9-es Prototípus. Mivel a játék nem indult el, így megnyomtuk a Reset gombot és felbukkant a 3DO logója. Innen jutott eszünkbe, hogy a 3DO háza táján kellene kicsit kutatnunk."

"Szinte azonnal kiderült, hogy a Panasonic által gyártott 3DO-ban ugyanilyen kábel volt, szóval felkutattunk egy gépet és már másnap ott volt a kezünkben a kábel is. Azonban ha kiettük a meghajtót a 3DO-ból és csatlakoztattuk az alaplaphoz, az nem indult el rendesen. Így visszaraktuk a 3DO-ba a meghajtót és míg az áramot a konzolon keresztül kapta, az adatkábele be volt dugva a játékgépbe. Percekkel később már hallottuk is a Beavis and Butt-Head ismerős zenéjét."

A Beavis and Butt-Head egyébként a klasszikus beat'em-up elemekből építkezett és számos minijátékot is tartalmazott, ám ezek nem alkottak olyan egységet, amit végül az Atari is jónak gondolt, így leállt a fejlesztés és a gyártás. De egy darab működik és játszható is, ami a rajongók számára jó hír. Szóval aki Chicago városában jár, az ingyen kipróbálhatja a Galloping Ghost Arcade épületének földszintjén a masinát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csacsis #5
    Cool!!!!!!!!
  • Malachit #4
    Az aukció alapján talán meg lehetne találni a többi példányt is, de gondolom, mivel így egyedi, az csökkentené az értékét. Gyűjtők meg ugorhatnak a vadászatra a többi 11 után :)
  • duke #3
    " Azonban ha kiettük a meghajtót a 3DO-ból "


    Höhh Höhh azt mondja kiettük a meghajtot.
    Höhh Höhh meghajtot esznek Höhh Höhh.
  • Prof William #2
    Höhh.. Höhh... Király.... Höhh...
  • CRMessen #1
    Legközelebb arra járok, benézek ide ;)