Ötvös Tibor

Meglepően jól sikerült a Tron Run/r

Az egyik legjobb "futkosós" játékot tette le az asztalra a Disney a Tron Run/r képében, mely már elérhető konzolokra és PC-re.

A Tron franchise valamilyen oknál fogva sosem tudott kirobbanó sikerré válni. Az eredeti film az ifjú Jeff Bridges-szel a főszerepben sokunk számára a mai napig kultikus alkotás, de a maga idejében csúnyán besült a mozikban. Ahogy egyébként a pár éve bemutatott folytatás is. És sajnos azt kell mondanom, hogy játék fronton sem jobb a helyzet, hiszen például a Tron: Evolution hasalt akkorát, hogy a fejlesztő Propaganda Games le is húzta a rolót. Mindenesetre a pletykák szerint készül az új próbálkozás Tron: Escape címmel, de addig is minden rajongónak érdemes kipróbálni a napokban megjelent Tron Run/r-t.

És a rajongó kifejezés alatt most nem csak a Tron-fanokat értem, hanem azokat is akik szeretik ezt a folyamatos futás műfajt. A Tron Run/r ugyanis eme stílust próbálja meghódítani és jelentem sikerült is neki. Az elején kiválaszthatjuk, hogy férfi vagy női futóval indulunk neki a kalandnak (lényegi különbség nincs kettejük között) és már indul is a rohanás. A játékmenet a szokásos, azaz karakterünket irányítva kell kitérni a pályán felbukkanó akadályok elől, melyeket kikerülhetünk, széttörhetünk vagy átugorhatunk felettük.


A Tron világa természetesen a neonfényekről lett híres és ez itt is elkísér minket. Ez lehet az egyetlen pont, ahol a filmért nem lelkesedő játékosok feladják, hiszen egy idő után elég zavaróvá válhat a sok villogó fénycsík. A program összesen 26 pályát kínál fel, melyből tízen a motorunkkal roboghatunk végig. Ez a rész leginkább a Mario Kart és a Ridge Racer ötvözetének tűnik, azaz adott időnk van eljutni az egyik kaputól a másikig, miközben a különböző felvehető extrákkal megkeseríthetjük ellenfeleink életét.

Sajnos ez a rész nem olyan élvezetes, mint a futkosás, de ennek oka, hogy az egyedi motorversenyeket, amik amolyan Snake-módra épültek fel (azaz a gép bizonyos falat húzott mögöttünk és a másik fél ennek ütközve kiesett) nagyon hiányoltam. Igazán jó lett volna legalább egy ilyen pályát berakni de ez sajnos nem történt meg. Ennek ellenére a Tron Run/r nagy meglepetés, kimondottan élvezetes alkotás és szerencsére kis gyakorlással a kezelés is megszokható. Akinek pedig kevés a 26 pálya, annak ott van a Végtelen futás lehetősége is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pauly #6
    Rohadt jó zenéje volt ennek a játéknak!
  • Sippie #5
    "mai napig kultikus alkotás, de a maga idejében csúnyán besült a mozikban az alkotás"
    alkotás... alkotás utca...

    "hiszen például a Tron: Evolution halast akkorát" o rly? Halast?

    "hanem azokat is akik szeretik ez a folyamatos futás műfajt" o rly? szeretik ez a?

    most komolyan...
  • no_way #4
    A videót nézve nekem a jó öreg MDK jutott eszembe.
    Lassan 20 éves, de még mindig szívesebben játszanék vele, mit egy ilyen "futkosós" játékkal.
  • Zombee #3
    Kategóriáján belül lehet, hogy jól sikerült, de ezek az ingerszegény rohanósak meg railshooter-ek önmagukban szarok.
  • Jackal #2
    A jól sikerült már fel se tűnt a címben? :)))
  • MoRT2195 #1
    Hihetetlenek vagytok komolyan... Már az első sor hülyeség, nem jelent meg semmilyen mobilra a játék, ellenben PS4-re és Xbox One-ra igen. A többit el se olvasom inkább, mert a végére valószínűleg csak a fejem verném a falba, mint az összes többi SG cikknél.