Ötvös Tibor

Crossbow Warrior - The Legend of William Tell

Megjelent a Crossbow Warrior - The Legend of William Tell című platformer, mely nem a legprofibb munka.

Idén kaptunk már elég érdekes és izgalmas platformert, mászkálós játékot - elég csak a legutóbb nálunk is bemutatott Toby - The Secret Mine-ra gondolni. Azonban aki a kicsit vidámabb, a klasszikus címeket idéző alkotásra vágyik, annak talán jó választás lehet a héten megjelent Crossbow Warrior - The Legend of William Tell, melyben a legendás Tell Vilmos eddig ismeretlen kalandját élhetjük át.

Persze mindez csak kitaláció, az alaptörténet szerint Tell Vilmos nem teljesen komplett (legalábbis a videókból ez derül ki) és miután fiát elrabolja egy félelmetes hadvezér, elindul a megmentésére. A játék elején megtanuljuk a kezelést, ám azt kell mondanom, hogy a Crossbow Warrior igazából nem egy bonyolult alkotás. Bár Tell Vilmos a nyílpuskájáról ismert, de ebben a programban ezt az eszközt viszonylag kevés alkalommal tudjuk használni.


A platformerben ugyanis egyszerűen teljesen felesleges a különböző ellenfeleket célba venni és lelőni, egyszerűbb simán ráugrani a fejükre és már el is intéztük őket. Az fegyverünket csak akkor használjuk, ha bizonyos szakaszokon kell a nagy piros körökkel ellátott céltáblákat meglőni és így nyílik meg a tovább jutás lehetősége. A grafikáról annyit mondanék el, hogy nem rossz, de elég műanyag kinézete van szinte mindennek. Őszintén megmondva a Heart of Darkness látványvilága számomra a mai napig az etalon, de egy Ori and the Blind Forest-tel összehasonlítva is ég és föld a különbség.

Éppen ezért a játékmenet is jóval egyszerűbb, közel sem olyan folyamatos mint azt egy ilyen alkotásban elvárnánk. A Crossbow Warrior - The Legend of William Tell a Steam-en kapott zöld utat s a fórumot olvasva sok pozitív visszajelzést lehet látni a kaland kapcsán, szóval nem kizárt, hogy velem van a gond. Számomra egy unalmas és semmi újat nem nyújtó, platformernek csak nagyon idézőjelben nevezhető, nehézkes irányítással bíró amatőr munka lett a program és ezen az sem változtat, hogy elég olcsón lehet megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Jóféle. Amint bundleba lesz megvesszük.