Berta Sándor

Éjjellátókkal a kalózok ellen

A felhasználók mellett a szerzői jogvédők is készülnek az új James Bond-film premierjére.

A Spectre című alkotás októberben jelenhet meg és az előkészületeket hatalmas biztonsági felhajtás kíséri. A forgalmazók így akarják megakadályozni, hogy a műről illegális másolatok készüljenek, majd jelenjenek meg az interneten.

Arról már áprilisban írtunk, hogy a Federation Against Copyright Theft (FACT) szerzői jogvédő szervezet az Észak-Londonban lévő Vue Cinemában infrakamerákkal filmezte a nézőket. A FACT jutalmazási programot is hirdetett a mozialkalmazottak részére, amelynek keretében a segítőket éjjellátókkal is felszerelték. Yvette Dore, a FACT szóvivője akkor azt nyilatkozta, hogy teljesen megszokott dolog Nagy-Britanniában, hogy a mozikban infrakamerák vannak.

A Spectre először Nagy-Britanniában és Írországban lesz látható, s ezúttal is komoly szerep hárulhat az éjjellátókra, illetve az azokat használó segítőkre. Kieron Sharp, a lobbicsoport vezetője közölte, hogy az új James Bond-film komoly kockázatot jelent, ezért a szervezet együttműködik a moziüzemeltetőkkel, hogy megakadályozzák az illegális terjesztést, valamint azt, hogy más országokban, például az Amerikai Egyesült Államokban, a hivatalos premierek előtt látható legyen az alkotás.

Kérdéses, hogy az éjjellátók alkalmazása elég hatékony módszer-e. Mindenesetre egy másik megoldást jelenthetne, hogy ha minden államban egy időpontban kerülne a mozikba az új film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kissssss #1
    marhák...