Berta Sándor

Vásárlási gombot rak mobil keresőjébe a Google

Ahogy a Facebook a híreket, úgy a Google a vásárlásokat integrálja keresőjébe. A kereskedők szoftvereit ütnék ki ezzel a lépéssel.

Az okostelefonokról és a tabletekről kezdeményezett vásárlások még könnyebbé és kényelmesebbé válhatnak. A The Wall Street Journal bennfentesekre hivatkozva arról számolt be, hogy a webes konszern a következő hetekben vásárlási gombot helyezhet el a mobil keresőjében és ezzel a lépéssel a Google a kereskedők alkalmazásaival, valamint a különböző kereskedelmi platformokkal (Amazon, eBay stb.) szemben kínálhat alternatívát.

A vásárlási gomb egyelőre kizárólag a fizetett keresési eredmények esetében bukkan majd fel, más eredményeknél nem. A felhasználóknak elegendő lesz csupán a gombra kattintaniuk és automatikusan a Google termékoldalára fognak kerülni, ahol megvásárolhatják a kinézett terméket. A termékek megvásárlása az adott online kereskedőn keresztül történik majd, vagyis a Google nem válik online piaccá, viszont részesedést kap a projektben résztvevő kereskedőktől, ha valaki egy adott termékre a társaság keresőjén keresztül talál rá.

A vásárlási gomb ugyanakkor nem jelenik majd meg az asztali keresőben, hanem kizárólag az okostelefonokon és a táblagépeken használható mobil szoftverben. Az emberek különösen ezeken a készülékeken használnak külön alkalmazásokat a vásárlásra. Ezek a programok megjegyzik a felhasználók adatait és ezáltal megkönnyítik a folyamatot, de a Google számára mindez csökkenő reklámbevételeket jelent. Az óriáscég a lépéssel növelné a bevételeit és egyúttal javítana a mobil keresőjén is.

A projekt partnere a Macy's Inc., az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb áruház-üzemeltetője. A Macy's nem csupán az eladott termékek, hanem a termékoldalakra való átirányítások után is kapna pénzt. A Google egyelőre nem erősítette meg az újság értesüléseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Implementálási nehézségekről szó sincs, szándékosan nem akarják.
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Nem értem én ezt az SD kártyára telepítési mániát 2015-ben. Oké valakinek entry level gépe van 4 giga belső memóriával, akkor persze hogy jó lenne neki, de nehogy már ez diktálja az Android fejlődését. Így is probléma, hogy az appok lassabban indulnak droidon, mint iOS-en.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2015.05.19. 10:03:59
  • MuldR #2
    "sd kartyara telepitest oldanak meg "
    Amit egyebkent a Windows phone 8.1 ota tud, szoval nehez lehet implementalni :)
  • ugh #1
    Mondjuk nem olyan melos es tobb hasznot is hoz mint ha az sd kartyara telepitest oldanak meg androidon, az teny.
    Csak igy viszont latszik, hogy szarnak a felhasznalora es csak a love szamit.
    Felhasznaloi elmeny mi bazzeg.
    Ekkora egy penzehes troger bandat baszki....