Szekeres Viktor

Végre megint IMAX-kamerákkal forgatnak egy mozifilmet

Végre ismét IMAX-kamerákkal forgatnak egy mozifilmet. Az elkövető természetesen Christopher Nolan.

Fura, de érhető módon manapság, amikor egyre népszerűbbek az IMAX-mozikban vetített mozifilmek, még mindig alig dolgoznak a rendezők IMAX-technológiával, így ezekben a mozikban is, nagyon kevés kivételtől eltekintve, csak konvertált alkotásokat lehet látni. A kevés kivételt legutóbb olyan filmek jelentették, mint a Mission Impossible: Fantom protokoll, vagy A sötét lovag: Felemelkedés.

Christopher Nolanban azonban szokás szerint lehet bízni. A rendező ugyanis a CinemaCon elnevezésű mozis rendezvény egyik előadásán bejelentette, hogy a Csillagok között (Interstellar) című scifijének nagy részét is IMAX-kamerákkal rögzítette. A látvánnyal tehát biztosan nem lesz gond, a színészekkel sem, hiszen mind Matthew McConaughey, mind Anne Hathaway Oscar-díjat kapott mostanában teljesítményéért, így már csak a történet lehet kérdés, de eddig sem a rendező, sem testvére, Jonah Nolan nem nagyon hibázott, így minden arra utal, hogy az Interstellar lehet az év vége egyik mozis fénypontja.

Érdekesség egyébként, hogy Nolan a mozitulajdonosokkal is konzultál filmjének prezentálásával kapcsolatban, hiszen nagyon fontosnak tartja a megfelelő technikai feltételek melletti vetítését, hiszen az véleménye szerint rengeteget hozzátehet a filmhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Így lehet a szar filmet is eladni... :)
  • RAZOR27 #1
    batman 3 imaxben valami leírhatatlan volt. Ott voltam annak idején az első 3d-s vetítésen ami magyaroknál volt (jókis piros-kék szemcsisen) de egy kalap sz@r volt, ahogy később az avatárnál is és kb mind1iknél (szvsz) Viszont az Imax nálam nagyot dobott az élményen. Amikor a bat3 elején lenéznek a repülőből, hát én úgy megszédültem :D azthittem beleesek a vászonba :D Imax, Nolan és a bevált cast... engem már most megvettek kilóra :)