Szekeres Viktor

Kikerült a netre a Gravitáció őszinte előzetese

Szerettük a Gravitációt, de nem azért, mert olyan pengén lett volna megírva. Íme a bizonyíték.

Hiába volt nagyszerű film a Gravitáció, azt még a legnagyobb rajongók is elismerik, hogy a forgatókönyv erősen átlag alattira sikerült, még az amerikai filmes akadémiának sem jutott eszébe, hogy jelölésre méltassa a filmet a vonatkozó kategóriába, pedig a tagoknak szokásuk néhol csak azért jelölni az adott művet, mert gyakran említésre kerül. Nem is csoda, hogy a ScreenJunkies csapata az első adódó alkalommal lecsapott az űrben játszódó drámára és készített egy "őszinte előzetest" hozzá.


Páran lehet, hogy csalódni fognak a fenti képsorokban, mert nem annyira tudományos oldalról, az űrhajózás felől közelítik meg a filmet, hanem inkább a filmes eszköztáron mosolyognak, de ettől még, főleg így kihangsúlyozva, valóban feltűnőek bizonyos megoldások. Ráadásul egy ilyen poénvideó azon a tényen sem változtat, hogy a Gravitáció világszerte már 700 milliós bevételnél tart és az IMDb-n még mindig minden idők 158. filmje, bár ez azt is jelenti, hogy az év végére jó eséllyel lekerül a 250-es listáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #18
    Narxis épp te beszélsz arról, hogy ízlésről nem illik vitatkozni? =D Az jó mert te folyton leszólod azokat az embereket akik valami olyat gondolnak jónak amit te nem, főleg az IT-s cikkeknél... Nem kell magad előadni. Egyébként most az egyszer igazat adok azzal kapcsolatban amit írsz, csak ez a kétszínűség gázos =D
    Egyébként egy abszolút nézhető film a Gravitáció szerintem, az előzetes meg vicces lett =D
  • Danecay #17
    Nos nem hiszem, hogy elvárható lenne, hogy csak angol nyelvtudás birtokában lévők látogassák csak az oldalt. E mellett a nyelvtudásnak is vannak fokozatai. Ezen videó egészének teljes értelmezéséhez társalgási szintű nyelvtudás szükségeltetik, ami végkép nem hiszem, hogy elvárható lenne még ha technikai oldalról van is szó (zetortraktor). A magam részéről egyébként, én sem vagyok teljesen analfabéta angolból, szoktam ilyen nyelvű oldalakat, fórumokat olvasni, időnként hozzászólni, de még levelezni is, de teljesen más az amikor hallás után kell értelmezni több mint 4 percnyi eredeti angol nyelvű szöveget. Persze én is kaptam el és értelmeztem mondatokat, de ez közel sem egyenértékű azzal mintha az egészet értettem volna. E mellett abban is biztos vagyok, hogy sok még nálam is kevesebb angol tudással rendelkező, sőt angol tudással egyáltalán nem rendelkező ember is látogatja ezt az oldalt. E mellett úgy gondolom, hogy ez nem egy mezei blog, ahol a szerkesztő kipakol mindenféle általa viccesnek tartott Youtube-os videót. Azért ennél legyen már profibb ez a nagy múltú oldal!
  • Tetsuo #16
    Igen, minden embernek más izlése lehet, de pont művészeti szempontból létezik objektív szép/jó és rossz.
    Hogy az ember mit tart szépnek az gyakran kultúra, neveltetés és bonyolult tapasztalati eredmény, de emellett és már ebben is benne vannak a természet törvényei, a környezetben fellelhető összefüggések, formák, arányok, harmóniák stb. Ami állandó vagy nagyon lassan változó, így genetikánk része is.
    Biztos új neked, de ennek tudományát hívják esztétikának. A műértelmezést pedig kritikának, amiről bizony lehet vitatkozni és nem partalanul, hanem kultúrális, szociológiai és egyéb objektív szempontok alapján (is).

    Az persze nem fair, ha valaki csak annyit mond, hogy fú ez sz@r, vagy hú ez szuper... mint érv. Mert ezek nem érvek.
    Én nem is vitatkozni jöttem, csak mutattam egy másik aspektust is. Nem kívánom hosszan magyarázni, hogy ma a tömegizlést kielégíteni milyen messze van a művészettől és hogy a filmgyárak, "színészek" többsége csak a pénzre megy és legnagyobb fegyverük a marketing. (Ezt az itteni cikkek is kiemelik ill. gyakori, hogy a bevétel ill. a ráfordított összeg a mérce.)
    Meggyőzni a másikat nem érdemes és nem is nagyon lehet. Hasonló izlésű emberekkel beszélgettem volna, ezért írok ilyen témában, nem azért, hogy valaki "ellen" legyek. ;-)
    A világnézet is fontos, hiszen erősen meghatározó sok területen, talán úgy, hogy észre sem vesszük, de az egyetlen igazi (zenei-)kritikus akivel szoktam beszélgetni, liberális.
    A rovatcímeket meg hadd fikázzam már, mások is kipörgik és tényleg nagyon ócskák. :-)

    Zetor. Sajna néha belefutok olyan filmbe, amit már végignézek, ha elkezdtem, de nem nagyon tetszik kategória ill. gyakori, hogy nem nézem tovább, mert annyira rossz, de már kialakult (és finomodik mint a krumpli) egy szűrő, ami a film/könyv/zene adatai, háttérinformációk, trailer stb. alapján egész jó arányban működik. Ez van.
    Gyűjteni nem gyűjtök semmit mert nincs olyan formátum, amit katalogizálnék ill. egyéb ideiglenes okok miatt.
  • Tinman #15
    "Rohadtul idegesítő amikor valaki felsőbbrendűbbnek képzeli magát és meg akarja mondani a másiknak, hogy mi a jó és mi a rossz."

    "Aki manapság nem tud angolul az szinte majdnem olyan mintha nem tudna írni-olvasni." + aláírásod

    Van még önlejárató mondatod, vagy mára elég volt ennyi?
  • Tinman #14
    Vuff...vu-vu-vu...vauuuuuuu.

    Argh.
  • zetortraktor #13
    Az ő ízlése is elég necces lehet, mert írja is, hogy szarabbnál szarabb hollywoodi filmeket néz. Ez így elég kettős mérce.
  • Narxis #12
    Danecay van egy rossz hírem. Aki manapság nem tud angolul az szinte majdnem olyan mintha nem tudna írni-olvasni. Egyébként nem olyan egyszerű ez, feliratozáshoz le kéne szedni a videót és feliratozva külön feltölteni amihez a jogtulajdonos engedélye kell. Filmes trailereknél nem gond mert ott a film népszerűsítése a cél, hogy moziba minél többen menjenek. Az ilyen saját produkciós csatornáknak viszont a youtube csatornájuk népszerűsítése a cél tehát nem igazán engedik az ilyesmit.
  • Narxis #11
    Tetsuo azért mert neked nem tetszik ősmagyarként(bocs, hogy felhozom a világnézeti beállítottságod) azért az még nem jelenti azt, hogy akinek tetszik az nem rendelkezik "ízléssel". A film egy művészeti alkotás ugyanúgy mint a zene vagy egy festmény vagy egy szobor. Vagy tetszik valakinek vagy nem, de nincs általánosan elfogadott "jó" és "rossz" az "ízlésben". Rohadtul idegesítő amikor valaki felsőbbrendűbbnek képzeli magát és meg akarja mondani a másiknak, hogy mi a jó és mi a rossz. Főleg filmes témában.
  • Ender Wiggin #10
    és Szandra 70 millió dollárt keres csak ezzel a filmmel... Jó vicc.
  • Tetsuo #9
    Mint a legtöbb film. Az külön vicc, hogy ebben a rovatban végig ajnározzák a sz@rabbnál sz@rabb álomgyáros produktumokat sőt még annak előzeteseit is! :-O A gigamega hyper- brutális március meg az eszméletlenül fantasztikus trailer és hasonló hype-os címek már üldözik az izléssel rendelkezőket.