Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Redmi Pro 2

Frissül a cég tavalyi megoldása, néhány fontos változtatással.

Az eredeti Redmi Pro típus még tavaly augusztusban mutatkozott be a nagyközönség előtt, akkor hátoldali iker-kamerájával, kellemes hardverével, valamint kedvező árával hívva fel magára a figyelmet. Most jön a frissített változat, nem elhanyagolható eltérésekkel.

Egyelőre egy szintén kínai, ám külsős forrás jóvoltából tudunk a várható megjelenésről, bár a beszámolót egy kép is kíséri, amely a jelek szerint egy valóban létező produktumot mutat meg nekünk. Ennek alapján arra számíthatunk, hogy megmarad a tavaly is alkalmazott 5,5 hüvelykes OLED-panel, valamint a Full HD felbontás, ám a processzor feladatait a MediaTek fejlesztései helyett ezúttal egy Snapdragon 66x chip látná el. Ezzel egy időben lecserélik a hátoldali modult, itt egyetlen kamera kapna helyet (ez egy 12 megapixeles példány lenne a Sony IMX362 érzékelővel), amely Dual Pixel autófókusszal egészül ki.

Az eredetileg is méretes akkumulátor helyett egy még nagyobb, ezúttal 4500 mAh-s példányt alkalmaznának, ez nyilván tovább növeli az üzemidőt, míg a telefon két eltérő változatban jelenne meg. Ezek egyike 4 GB memóriát és egy alapesetben 64 GB-os belső tárolót vonultatna fel, míg a másik már 6 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót kapna, kifejezetten a fanatikusok igényeit kiszolgálva. Azt még nem tudjuk, hogy a hivatalos megjelenésre mikor kerülne sor, mint ahogy az sem ismert, hogy a cég pontosan mely piacokon mutatná be a készüléket, ez remélhetőleg néhány héten belül kiderül.

A hivatalos ár mindenesetre nem sokat változna, ez a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint sorrendben 230 és 260 dollárnak felelne meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #1
    Nekem a mostani PRO van 3/64GB kivitelben, szokni kell, de jó.