Gyurkity Péter

MWC: 4 Firefox OS készülék az Alcateltől

Az Alcatel az OneTouch családot egészíti ki 3 okostelefonnal és egy táblával, ám a szoftver is frissül.

A Mozilla saját blogjában, valamint külső forrásokból értesülhettünk arról az MWC nulladik napján, hogy a cég egyszerre négy megoldást mutatott be, amelyek kivétel nélkül a Firefox OS-re támaszkodnak. Ezek között három, szerényebb jellemzőkkel bíró okostelefont, és egy egyelőre koncepcióként létező tábla kapott helyet.

Az OneTouch Fire C az eredeti Fire készülék utódaként jelenik meg, belépő szintű megoldásként. Ennek megfelelően egy 3,5 hüvelykes, 320 x 480 pixel felbontást támogató HVGA TFT-kijelzőt kapott, amelyet egy 1,2 GHz-en futó ikermagos processzor, 512 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD, VGA-kamera, FM rádió, egy 1300 mAh-s akkumulátor, valamint HSPA+ egészít ki. A készülék meglehetősen vastag, ám külsejét illetően szinte mindenben a korábban bemutatott Fire okostelefonra hajaz.

A Fire E ehhez képest egy 4,5 hüvelykes, 540 x 960 pixel felbontást kínáló qHD IPS-érintőképernyőre támaszkodik, egy szintén ikermagos, 1,2 GHz-es órajelen futó chip, 512 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, egy 5 megapixeles és egy VGA-kamera, illetve egy 1700 mAh-s akkumulátor társaságában, HSPA+ 42 Mbps eléréssel. A Fire S már 4G LTE-elérést kínál, azonos kijelzővel, egy négymagos chippel, egy 8 és egy 2 megapixeles kamerával, amelyet valószínűleg 1 GB RAM tesz teljessé. Az OneTouch Fire 7 ezzel szemben egy tábla, amely szintén qHD-felbontást kínál, 1,2 GHz-es ikermagos chippel, két VGA-kamerával, kifejezetten a széles tömegeknek szánva, ám egyelőre mindössze koncepció formájában.

A Mozilla eközben a szoftver frissítésén dolgozik, amelyben főszerepet játszik az EverythingMe keresőfelület. Ezen keresztül egyszerre kapunk találatokat a webről és a telefonról, a hagyományos alkalmazásbolt és a telepítések procedúrája helyett pedig az egyes szoftverekre történő keresésnél kapunk opciót azok azonnali elindítására. Megújul az értesítők központja, az alkalmazások közötti ugrálás, emellett pedig gyorsul az operációs rendszer kezelése, különös tekintettel a gördítésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!