Gyurkity Péter

Megjelent a BlackBerry Classic

A cég a megmaradt felhasználók mellett új csatlakozókra is szert tenne a készülék révén.

Csaknem egy évvel ezelőtt jelentette be a sok gonddal küszködő kanadai gyártó, hogy hamarosan egy új megoldást dobnak piacra, amely több szempontból is a hagyományos kialakításra, a korábbi években megszokott élményre épít. A hivatalos bemutatóra most került sor, a megjelenéstől nem lebecsülendő sikereket várnak.

A Classic egyértelműen a BlackBerry Bold 9900 frissítéseként, annak utódaként jelenik meg a piacon, a már korábban ismertetett hardveres és szoftveres jellemzőkkel. A lista élén itt egy 3,5 hüvelykes, 720 x 720 pixel felbontást támogató kijelző szerepel, amely ennek megfelelően négyzet formájú, ehhez pedig egy 1,5 GHz-es órajelen futó ikermagos Qualcomm Snapdragon processzor, egy 8 megapixeles hátoldali kamera, valamint egy 2515 mAh-s akkumulátor társul, amely a gyártó szerint kellően hosszú üzemidőt biztosít. A szoftveres oldalon a BlackBerry 10.3.1 dolgozik, ez többek között a BlackBerry Assistant és a BlackBerry Blend támogatásáról is gondoskodik.


A készülék előlapján természetesen megtaláljuk a jól megszokott, szintén a korábbi évekre emlékeztető fizikai QWERTY-billentyűzetet, amely a gépelést hivatott megkönnyíteni – a hivatalos adatok szerint ennek jelenléte négyszer pontosabb gépelést tesz lehetővé, mint a Blackberry virtuális megoldása. A telefon ára 449 dollár, az előrendelés több régióban is elérhető, bár az Amazon oldalán egyelőre csak az amerikai felhasználók jelezhetik érdeklődésüket.


Azt még nem tudhatjuk, hogy a fejlesztés mennyiben lesz sikeres, ám az mindenképpen biztató, hogy az előrendelés kereteit a már beérkezett igények nagyjából kimerítették, a kezdeményezés tehát egyáltalán nincs kudarcra ítélve. Ezt nem is engedhetnék meg maguknak, hiszen az utóbbi időszak kudarcai és a felhasználói tábor összeszűkülése után nincs már hová hátrálniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 75Latnok #4
    SanMaster: Ahogy látom Te csak trollkodni szeretsz mindenhol ahol nem az iphone a sztár.

    Nos a helyzet az, hogy ellentétben azzal amit állítasz, bizony kifejezetten jól mennek a BES12 eladások. Persze ehhez már lehet más készüléket is hozzárendelni (az általad preferált almát is ), de mégis emiatt maradtak meg telefongyártóként is, hiszen lehetnek olyanok (és vannak is), akik nem csak a szolgáltatást kérik, hanem készüléket is.

    A másik tévedésed (vagy hazugságod), az pedig a regisztráció/aktiválás. Ha van BES akkor igen kell, és valóban a régiekkel nem kompatibilis, de ha nincs hanem csak simán egy okostelefon kell (mint pl a kedvenc almád) akkor nem kell semmilyen regisztráció, plusz előfizetés, hiszen a BB10 OS óta erre nincs szükség, az csupán egy plusz szolgáltatás, hogy magánemberként (mára már csak a Telekomnál) havi 670 ft-ért kapsz 1 GB adatforgalmat a BIS előfizu mellé. Ha pedig 4G is kell akkor a most ép kedvezményesen 1200 Ft-ért 3 GB adatforgalom jár.... Nos ez nem is olyan rossz....
    Szerintem....

    A belinkelt cikked pedig már kicsit öreg, jóval a classic kiadása előtti.... persze trollkodni jó.
  • SanMaster #3
    Big fat zero: BlackBerry U.S. market share hits rock bottom, survey says

    http://www.techhive.com/article/2092237/big-fat-zero-blackberry-u-s-market-share-hits-rock-bottom-survey-says.html
  • SanMaster #2
    Nem, nem lesz. Én egy nagy multinacionális cégnél dolgozom, ahol több ezer felhasználó van világszerte. Blackberry volt, amit az egész cégnél leváltottak. A BB nem csak annyit tesz, hogy a telefon, hanem van egy egy egész háttér infrastruktúra is. BES account, a magyar szolgáltatónál is aktiválni kell, stb. A BB 10 a cégeknél is befektetést jelent, a BB 8/9 -el nem visszafelé kompatibilis. Nálunk kijött a kommunikáció, hogy a cég nem fektet abba pénzt, hogy kompatibilisek legyünk a BB 10-el. Mindenki, akinek BB-je volt, kapott egy iPhone-t. Kiválóan működik! A BB-nek vége van, csak még nem fogták fel. Mezei felhasználók már nem vesznek BB-t, cégek sem. Itt ott még döcög, de a leváltás megy, nincsenek új ügyfeleik.
    Utoljára szerkesztette: SanMaster, 2014.12.19. 11:58:08
  • culas25hc #1
    Szép telefon, kíváncsi vagyok lesz -e rá igény.