Gyurkity Péter

Szögletes phabletet mutatott be a BlackBerry

A sok gonddal küszködő kanadai gyártó egy szögletes megoldással nyerne új lendületet.

A hónap elején bukkant fel a hír, miszerint a BlackBerry – ugyan az IFA alatt nem jelentek meg – hamarosan újabb készüléket mutathat be. A Q10 közvetlen utóda mellett azonban a Passport névre keresztelt változattal is készültek, ennek részleteit pedig immár hivatalosan is bejelentették.


A Passport egy érdekes megoldásnak tűnik, hiszen a 4 hüvelyk feletti kijelzővel érkező phablet megoldások méretét kombinálja a fizikai billentyűzettel, valamint a jellegzetesen szögletes kialakítással. A 4,5 hüvelykes, 1440 x 1440 pixel felbontást támogató érintőképernyő valóban nem szokványos változat, bár a Gorilla Glass 3 felület már sok telefonról ismerős lehet. A listán emellett egy 2,2 GHz-en futó Snapdragon 801 processzor, 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, microSD támogatás, egy 13 megapixeles, optikai képstabilizációval érkező f/2.0 kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, valamint egy szintén méretes, ezúttal 3450 mAh-s akkumulátor található, amely az első tapasztalatok szerint is kellő üzemidőt biztosít.


Az LTE-elérés, a 802.11ac WiFi, valamint a Bluetooth 4.1 LE jelenléte nem túl meglepő, ezek közül nyilván az LTE a legfontosabb elem, a fizikai billentyűzet azonban további vezérlési funkciókat is támogat: ujjunkkal vízszintesen simítva szavakat törölhetünk ki, függőleges simításokkal pedig a kijelzőn megjelenő tartalmakat gördíthetjük fel és le – ez utóbbi némi gyakorlást igényel, hogy megtaláljuk a megfelelő tapintást. Az ár már korábban megjelent, ez 599 dollár lesz, ami tűrhetőnek nevezhető, bár kérdés, hogy mennyiben lehet sikeres egy ilyen megoldást a riválisok által folyamatosan biztosított áradatban.

Az okostelefon a tengerentúlon már most megjelenik, ezt várhatóan decemberben követi a már szintén említett Classic.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • derwer #6
    Nálam 13 androidos app van telepítve. Van amelyik jobb mint ami natívan lenne de a legtöbb különbözö cégek saját alkalmazásai amik nincsenek csak droidra és esetleg iphonera csak. (cwt, bank, ikea, telenor, stb)

    Természetesen lassabbak, mint a natívak, de ilyen egyszerü appoknál ez nem szignifikáns és az új 10.3as OS sokat javul ezen a téren is. (egyesek szerint a játékok is rendesen menni fognak, de ezt azért óvatosan kell csak elhinni.)
  • TomecK #5
    Ezt nem tudtam, viszont ha ez komoly (aminek most jobban utánajárok) akkor megvan a következő telefonom.
  • derwer #4
    Tomeck: Mi a problémád a BB10 OS-sel? Az én tapasztalataim szerint stabil, gyors és ráadásul futtatja a droidos APPok nagy részét, ami egy elegáns válasz arra a problémára, hogy sok app, max 2 platformra készül el...

    flashpointer2: Ezt most nem értem, mire gondolsz? Sima mobilnetes előfizetéssel - meg wifin - netezek ,levelezek, stb, mint bármely más mobillal.

    Derwer
  • flashpointer2 #3
    Én is ilyet vennék ha nem kéne pluszban havidíjat fizetni a már kifizetett internetért -.-
  • TomecK #2
    Nekem is, nagyon megtetszett, szívesen vennék is, ha normális OS lenne rajta.
  • dyra #1
    Nagyon tetszik ez a gép!