Gyurkity Péter

BlackBerry: kínai partner és törölt fejlesztések

A küszködő gyártó két telefonját is törölte, ám partneri szerződést kötött a Foxconn vezetésével.

A BlackBerry kapcsán - csakúgy, mint a HTC esetében, csak még annál is hangsúlyosabban - manapság inkább a gondokról olvashatunk, kevés sikerről tudnak beszámolni a cég háza táján. A friss hírekben akad példa mindkettőre, hiszen új partnerre tettek szert, ám eközben folytatódik a vesszőfutás.

A Wall Street Journal információi szerint ugyanis nemrég két, készülőben lévő okostelefon fejlesztését állították le, mivel attól tartottak, hogy ezek tovább súlyosbítják a raktárkészlettel és a forgalommal kapcsolatos gondokat - magyarán, nem lennének kellően sikeresek ahhoz, hogy fellendítsék az érdeklődést és hozzájáruljanak a készletek csökkenéséhez. A Capi és Kopi kódnévre hallgató készülékek belépő szintű megoldásként jelentek volna meg a fejlődő országokban, ám az erre vonatkozó terveket nemrég törölték.

A napokban azonban a cég első emberének üzenete után kiderült az is, hogy partneri szerződést kötöttek a kínai Foxconn-nal, amely igencsak jól ismert név az ágazatban, hiszen számos sikeres termék gyártását végzi, olyan együttműködő partnerekkel, mint például az Apple. Az ő esetükben nemcsak a gyártási, de a fejlesztési munkálatokból is kiveszik majd a részüket, a BlackBerry pedig kifejezetten a belső kutatás-fejlesztési feladatokra koncentrál majd, erős hangsúllyal a hardveres biztonság és a nagyvállalati szegmens területén, miközben a többi mobil operációs rendszer alatt is igyekeznek majd népszerűsíteni a BBM platform népszerűségét.

Az első, már a Foxconn által gyártott készülék a hírek szerint áprilisban jelenhet meg, Jakarta kódnéven, első körben az indonéz piacra szánva azt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!