Gyurkity Péter

Klasszikussal tér vissza a BlackBerry

A cég ugyan nem készült nagy bejelentéssel az IFA alatt, ám új készüléke hamarosan befuthat.

Az utóbbi időben sok gonddal küszködő, piaci befolyását egyre gyorsabb ütemben elveszítő kanadai gyártó nem készült az IFA-ra, ami azonban annak is betudható, hogy hagyományosan Észak-Amerikában, ott is elsősorban az üzleti szegmensben rendelkeztek komoly pozíciókkal. Nem maradnak azonban újdonság nélkül a cég megoldásai iránt érdeklődők, hiszen már novemberben befuthat a Q20, amely több változtatással jelenik meg.

A gyártó a maga részéről még februárban, a barcelonai MWC alatt jelezte, hogy hamarosan piacra dobják a Q10 okostelefon közvetlen utódát. Néhány részletet már akkor megosztottak a nagyközönséggel, ám egyetlen képet sem közöltek az új készülékről, így erre egészen mostanáig várnunk kellett. Hivatalos forrásból eredő fotó ezúttal sem jelent meg, viszont egy kínai viszonteladó jóvoltából közelebbről is szemügyre vehetjük a fejlesztést.


A BlackBerry Q20 várhatóan Classic néven bukkan majd fel a piacon, amelyet nyilván elsősorban hagyományos kialakításának köszönhet. A képeken egy, az elődhöz képest nagyobb és szögletesebb megoldást láthatunk, amely sztereó hangszórókkal, a hátlap eltávolítása nélkül igénybe vehető microSD- és nano-SIM-foglalattal jelenik majd meg, az eddigi információk alapján a valós színeket valósághűbben reprodukáló hátoldali kamerával, valamint a Q10 és Bold 9900 billentyűzetéhez képest kényelmesebben használható fizikai gombokkal (itt egyébként a navigációs gombok is visszatérnek). A szoftveres oldalon az operációs rendszer 10.3.1.209-es verziója lesz megtalálható, a telefon pedig némileg vékonyabb lesz a Bold 9900-nál.

A korábban kiszivárgott 2014-es menetrend alapján a Classic még az év vége előtt, novemberben megjelenhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!