Gyurkity Péter

A nagyok ellen indul a BlackBerry Z30

A BlackBerry elszánta magát egy nagyobb okostelefon piacra dobására, ezzel pedig ők is beszállnak az 5 hüvelykesek versenyébe, a szoftver új verziójával kiegészítve a képet.

A nyár folyamán már megjelentek előzetes hírek egy újabb készülék várható megjelenéséről, a cég pedig most nagyjából ezen korai értesüléseket igazolta vissza megoldásával. A hivatalos bejelentésből a főbb hardveres és szoftveres részleteket egyaránt megismerhetjük.

A Z30 eszerint egy 5 hüvelykes Super AMOLED érintőképernyőt kap, amely 1280 x 720 pixel felbontást és 295 ppi pixelsűrűséget támogat. A készülék a Z10 közvetlen utódaként jelenik meg a piacon, és bár ez utóbbi adata egyértelműen elmarad attól, az egyéb hardveres jellemzők kárpótolják majd az érdeklődőket. A burkolat alatt a Qualcomm ikermagos, 1,7 GHz-en futó Snapdragon S4 Pro változata dolgozik, az Adreno 320 grafikus vezérlő és 2 GB RAM társaságában. A belső tároló mérete 16 GB, ezen azonban microSD-kártyák révén segíthetünk.


A teljes listán egy 2880 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor, dual-band WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, illetve LTE-támogatás található még, míg a hátoldalon egy 8 megapixeles, az előlapon pedig egy 2 megapixeles kamerára támaszkodhatunk - előbbi esetében 1080p felbontású videók rögzítésére van lehetőségünk. A telefon pontos mérete 140,7 x 72 x 9,4 mm, míg a szoftveres oldalon a BB 10 operációs rendszer 10.2-es verziója fut, amely október közepén a Z10 és Q10 típusokon is elérhetővé válik majd.

A pontos ár és a megjelenési dátum még nem ismert, ám az Egyesült Királyságban már a jövő hét közepén felbukkanhat a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!